And this is it

Och var årets sista löpning avklarad. Det gick inte snabbt men det var så förbannat skönt! Vindstilla, solsken, -7°c... tillsammans med en av mina bästa vänner. Det tog dock 50 minuter att ta mig runt rundan för dagen, sommartid går den på drygt 40 minuter. Dock var ju min vän tvungen att rulla sig i diverse snödrivor, och en del tid försvann ju på det :)

 

Gott nytt träningsår!


Årets sista

Årets sista löpning ska snart genomföras! :) I solsken tillsammans med min fyrbenta kompanjon.


Rivstart

Nu börjar jag bli less på att inte träna. Jag blir irriterad på dessa meskänningar i halsen. Min plan är att jag ska komma igång nu igen. Sista vilodagen idag. Imorgon, nyår till ära, tänker jag satsa på löpstyrka. Jag har en del att ta igen - jag och mina mål!

Sedan är det januari - som betyder nya utmaningar med nya mål. Jag finular fortfarande på det. Men det lutar åt löpning 3 grr/veckan + 3000 burpees under månaden. Så jag hinner ju liksom inte bli sjuk!

Nu börjar jag dessutom känna att jag behöver komma igång med träningen för att få energi. Sista veckorna i skolan nu innan examen så det är intensivt och jag behöver den energi jag kan få.

Inte alls vad jag vill träningsmässigt

Man kan inte alltid vara på topp. Just nu har jag en väldigt stressig period och jag har tur om jag hinner tänka på mig och min träning i allt detta. Men i förrgår hann jag med både lite löpning och powerwalk. Väldigt skönt och så efterlängtat.

 

Jag har dessutom inte känt mig helt frisk, känningar i halsen och snorigheter. De senaste två veckorna har inte alls varit roliga. Återigen, träningsmässigt.

 

Ikväll ska jag göra mitt bästa för att få till en del löpstyrka i alla fall. Jag vill känna mig stark. Jag älskar att känna mig stark. Hittills idag har jag hunnit med 45 min powerwalk i snön och skogen med hunden. Så skönt och så vackert. Det är liksom inte längre -20° ute.



Still a little bit of your song in my ear.

Jag var så pepp i lördags efter min träning. Tänkte sätta upp mål att träna minst en timme fram till jul. I söndags så kände jag inte alls för det. Kände mig seg och trött. I går likadant. Och idag, då kom frossa och halsont som ett brev på posten. Vila alltså idag med. Jag lyssnar på kroppen och ser vart det bär hän.


Final countdown

Ett tredje och sista löpstyrkepass för dagen hann jag med. Nu är det bara pluggandet kvar.

 

Jag vet inte om 3 löpstyrkepass på en dag är nödvändigt men jag vet att träning är nödvändigt. Egentligen är man inte "duktig" för att man rör sig och för att man tränar. Att träna är att ge kroppen precis vad den behöver, om träningen sker med kontinutet och om man tillåter sig att lyssna på kroppen. Det vill säga återhämta sig när den behöver, äta och träna när det behövs.

 

Imorgon är det mer löpstyrka som står på schemat, men antagligen "bara" ett pass och sedan ska det springas. Jag tror jag vet vilken runda jag har bestämt mig för.

 

Heja & njut av helgen och träningen :)


If winning were easy, everyone would do it.

Och så är löppass no° 2 avklarat. Lika svettigt som det första. Liksom det tidigare så var även detta på 20 minuter.

 

Hittills idag, 50 min powerwalk och 2 x 20 min löpstyrka. Med andra ord, 90 avklarade träningsminuter. Det känns så bra i kroppen nu. Jag har verkligen saknat detta. Jag vill mer!


Train for success

Lördag och dag no° 1 på min lilla träningshelg. Klockan är inte 12 ännu och hittills har jag hunnit med en 50 minuters powerwalk med min hund. Det var så grått och mulet ute - såg riktigt trist ut. Men väl ute var det riktigt skönt. Försök att lägga det på minnet, det är skönt att komma ut oavsett hur trist/grått det ser ut att vara ute!

 

Sedan har jag precis klarat av 20 min löpstyrka. Jag tänkte att jag ska varva pluggande och löpstyrka under dagen.

 

Keep on going!


Träningshelg - here I come!

Denna vecka har hittills känts helt botten vad gäller träningen. Känns jättetråkigt och min kropp skriker efter puls, endorfiner och träningsglädje. Tyvärr har jag haft alldeles för mycket runt omkring mig. Mest synd för mig. Annars en effektiv vecka - bortsett från träningen.

Veckan hade dock en bra början - men den ska få ett ännu bättre slut. På schemat står löpning och löpstyrka. Jag har så mycket att ta igen och jag längtar efter att bli fysiskt trött! Kanske börjar jag redan ikväll? :) Snöskottning om inte annat!

Veckans träning v. 49

Måndag: Löpning ca 70 min

Tisdag: Löpstyrketräning 20 min

Onsdag: Löpstykreträning 20 min + Löpning/promenad 60 min

Torsdag: VILA

Fredag: VILA

Lördag: Powerwalk med mamma 80 min

Söndag: Löpstyrketräning 30 min

 

Inte helt nöjd med antalet löppass men nu är det ny vecka med nya tag. Startade ju som sagt denna vecka (50) med lucialöpning. Denna vecka ska jag rocka ordentligt. Det är attityden som avgör hur bra det blir! :)


6 km Lucialöpning

Jag och hunden, tillsammans med solen och snön. 6 km med 2 + 4 pigga ben. Så skönt. Det är för pass som dessa som jag springer ♥ Luciadagen kunde inte få en bättre start.

Luciaträning

Hittills idag har jag hunnit med tio minuter löpstyrka. De jag inte "hann" med igår. Snart är det lucialöpning tillsammans med den bästa stjärngossen av dem alla. Min hund, såklart. Dock blir det max 6 km i och med kylan och hans tassar. I eftermiddag blir det sedan luciapowerwalk med en fin vän.

 

 

Och som grädden på moset blir det julstök framåt kvällningen - massor av julgodis ska göras!



No hangover



Inte för att jag har någon baksmälla, men...

Modifierad löpstyrka

Denna vecka har inte varit helt optimal med träningen. Löpstyrkan som jag har hoppat på har jag blivit tvungen att modifiera lite, jag körde 1,5 pass tidigare. Nu är jag rätt slut i bröstmusklerna och trött i benen. Jag är sugen på ett löppass senare och eventuellt blir det sista halvan av det sista passet denna vecka efter det.

 

Jag är ju pluggledig nu - så jag kan träna och göra vad sjutton jag vill utan att få dåligt samvete för att jag inte använder tiden "som jag borde".

 

Och hej, tredje advent idag. Solen skiner och snön ligger som ett vitt täcke, ett glädjeämne!

 

Njut av dagen!  :)


Moddpower

Igår var det tentaskrivning för många, även för mig. Sedan julbord direkt på slottet. Resultatet av en mentalurladdning och för mycket av salt och fet mat har orsakat en väldig trötthetskänsla hos mig idag. Ändå var jag ute och promenerade med min mamma ♥ i nära 90 minuter. Ett riktigt moddpower, vi gick upp i en lång backe med ca 1 dm modd, svettigt blev det!
Nu är tanken den att jag ska väcka kroppen och köra löpstyrka innan kvällen tar vid. Skotta ska jag också göra, med vår uppfart hinner man få upp kroppstemperaturen en hel del. Det tar ca 30 minuter.

Kastar in handduken

Det blev ingen träning idag. Det känns lite tråkigt, även om jag vill så skulle jag inte hinna. Jag har varit i farten konstant hela dagen, glömde till och med lunchen. Det kom jag på klockan fyra och då var det dags att börja med middagen istället.

 

Vad är anledningen då? Jag hjälper min sambo att packa inför ett stundande träningsläger, som jag själv kommer att missa. Tyvärr. Men nästa år är det dags för mig, hoppas jag! Han jobbar och jag har fixat all den mat han ska ha med sig. Samt tvättat träningskläder och packat ihop skidor. Åkt iväg ner på stan för ytterst viktiga ärenden - och nu är jag liksom här.

 

Jag har svårt för ursäkter när det gäller livsviktiga ting, så som träning, men detta är i alla fall en förklaring.

 

... som grädden på moset är det massa tentaplugg.

 

Imorgon blir det ingen träning alls. Eller eventuellt en promenad på morgonen. Men på lördag! Då jäklar, vilken energi jag ska ha då :)


Återhämtning

En av de bästa sätten att återhämta sig på när kroppen känns sliten är sömn. Natten till idag sov jag och sambon ca 10 timmar. Därmed blev vi utvilade båda två. Resultatet är att jag känner mig fylld av energi - vilket är tur då jag har massor att göra idag.

Sömn är minst lika viktigt som vardaglig motion och träning!

Note to self:

Det tar mycket i rumpan vid löpning i moddig uppförsbacke.

About health

Enligt forskning skulle 70 % av all ohälsa reduceras helt med fysisk aktivitet.

 

Med andra ord beror 70 % av ohälsan enbart av bristen på fysiskt aktivitet.

En skrämmande tanke tycker jag. Varför låter inte exempelvis arbetsgivare träning för de anställda vara obligatorisk? Tänk vad mycket mer hälsa och välbefinnande man skulle vinna på det. Tänk vad många fler skulle kunna njuta av en starkare kropp med bättre kondition. Tänk vad människor skulle bli gladare. Tänk vad folksjukdomar som skulle förbyggas, typ II diabetes, fetma, cancer, hjärt- och kärlsjukdomar.

Om jag skulle få bestämma skulle alla få uppleva den njutning som träning skänker mig och andra träningstokiga.


Do run run run

Och så var vi hemma, jag och min kompanjon efter en timme spenderad utomhus. 40 minuter spenderade på löpning och 20 minuter på promenad, i rätt djup snö.

 

Jag kan villigt erkänna att det kändes motigt att ta sig ut, idag är det så grått ute! Men vid elvatiden var min tentahjärna så smockfull att jag var tvungen att strukturera vad jag pluggat in under en springtur. Och så klart, visst var det skönt när jag väl kom ut! Frågan har jag läst i bloggar tidigare, men finns det pass man ångrar? Jag kan inte komma på ett enda, men å andra sidan har jag aldrig skadat mig särskilt allvarligt.

 

Mer träning till folket!

 

Dagens träning: 20 min löpstyrka & 60 min löpning/promenad


Time to train

Nu ska det tränas i detta snölandskap. Jag håller mig dock borta från skidspåren.

 

 

Nu efterlyser jag endast solen!


Let your feet do the trash talking

Nu sitter jag här med frukost numro °2. Jag har lagt 20 minuter löpstyrka bakom mig. Mosade mina ben och fick upp pulsen en hel del. Jag kickade igång min dag. Nu ska jag kicka igång pluggandet.

Senare idag planerar jag löpning, men hur upplägget ser ut är inte klart ännu. Jag har en del ärenden att utföra och eventuellt slår jag kanske två flugor i en smäll. Hm.

Vision 101208

Hillary Swank ur Million Dollar Baby

Happy tip



 

Träning genererar i naturlig lycka. Träningen bidrar till att endorfiner och serotonin frigörs. De är lyckohormoner som boostar ditt välmående. Träning anses också höja självkänsla, vilket ger mer långsiktiga effekter. Dessutom är det ett utmärkt sätt att stressa ner.


Athletes aren't born. They train.


Ikväll blev det 20 min löpstyrka. Detta veckans första pass är nog det enklaste, eller minst styrkekrävande. Jag upplever mer att fokuset ligger på flexibilitet, och lite styrka såklart! Men inte alls lika tungt som det senaste passet (veckan sista). Skön och tillgänglig träning minsann!


Imorgon är det löpstyrka igen. Och löpning. Och massor av plugg.


Men nu är det dags för vaniljte och svärmors hembakta! :)

10 km halka

Gårdagens träning var ett försök till löpning. Det blev snarare 10 km halka och stapplande. Men lika skönt ändå. Väldigt låg fart, vilket inte gjorde det så ansträngande. Men jag tycker att det är viktigt att ta det lugnt, det var verkligen snorhalt hela vägen.

Dags att införskaffa broddar?

Det blev dock ingen löpstyrka igår. Oavsett om jag ville så hann jag liksom inte. Men ikväll har jag tid för det. Sedan är det hårdkörning med både träning och pluggande onsdag och torsdag.

Jag tror stenhårt på att det är superviktigt att träna om man pluggar eller har ett krävande arbete, eftersom att träning genererar i så mycket energi. En paradox minsann.

Löpstyrka: så tränar jag

Efter förfrågan tänkte jag berätta om den löpstyrka jag har tränat sistone. Träningspassen med löpstyrka kör jag genom Nike Women Training Club. Det programmet jag kör efter heter TRAINING FOR RUNNERS. Varje pass består av 20 effektiva minuter, det är totalt 10 övningar á 2 minuter. För att komma åt träningsvideorna behöver man skapa ett eget konto - som är gratis! Varje träningsprogram (tror jag) är planerat över fyra veckor.

 

I varje träningsprogram finns dessutom tre nivåer, antingen är det 2, 3 eller 4 pass i veckan. Du kan alltså välja vilket pass som passar dig bäst.

 

Om du vill hoppa ett träningsprogram från Nike räkna med att träningspasset tar ca en halvtimme, i och med lite "administrativ" tid.

 

Dessutom visar tränarna (det är fler, både manliga och kvinnliga) hur övningen går till, sedan är det upp till dig att ösa själv i två minuter - eller varför inte längre till om man vill bli riktigt svettig?

 

Keep it up!



Veckans träning v. 48

Måndag: Löpstyrketräning 20 min + Löpning ca 45 min + Powerwalk 30 min

Tisdag: Löpning 60 min +  Löpning ca 15 min

Onsdag: Löpstyrketräning 35 min

Torsdag: VILA

Fredag: Löpstyrketräning 20 min + Löpning 30 min

Lördag: Löpstyrketräning 20 min +  Powerwalk 50 min

Söndag: VILA

 

Totalt:

 

Löpstyrka: 4 pass

Löpning: 4 pass

Powerwalk: 2 pass

 

Jag är nöjd med min vecka! Jag fortsätter med löpfokuset året ut, 3 veckor till med löpstyrkan! Det ska bli intressant om jag utvecklas något. Sedan har jag en grym styrkeutmaning för januari! Min planering är att fortsätta i samma anda kommande vecka :)

Wish me luck!


Rihanna boost




Dagens träning

Dagens träning har bestått av löpstyrka - det tuffaste passet hittills! Kort och intensivt, det är väl inte nivå intense för inte? Efter 20 långa minuter kände jag mig helt slut i kroppen.

 

Käkade sedan lite mellanmål innan jag tog tag i den välbehövliga städningen av mitt hus. Sedan var det bara ut på en promenad med Baltazar. 50 minuter pulsande. Jag kände mig trött men nu efter lunch känner jag hur energidepåerna fyllts på igen.

Go training!


Work hard or die trying

Vecka 1 enligt Nikes program Training for runners är avklarad. Jag avklarade precis veckans sista pass. Kändes hårdast hittills, fasen vad trött jag blev! Och ändå har jag bara min kropp som vikt, antingen är jag väldigt tung eller så är jag klen ;-)

 

Men tänk vad stark jag kommer känna mig efter alla fyra veckor.


(Förmid)dagens träning

Innan klockan hade slagit halv tio hade jag kört igenom en halvtimmes löpning i ca 7 cm nysnö tillsammans med hunden. Vi pulsade en hel del bitvis och det tog i benen. Farten är ju inte att tänka på, men jag kände mig pigg i benen och hade ett bra tryck i dem! Skönt!

Direkt i anslutning till löpningen körde jag löpstyrka i 20 minuter. Och imorgon tror jag att jag är den med träningsvärk. Kände mig riktigt trött i kroppen när jag var färdig.


Sedan bjöds det på en varmdusch och därefter ett ägg och en apelsin som mellanmål.


Happy friday!

Morgondagens träning

Egentligen är jag inte en person som lever efter mottot "gör inte saker idag som du kan göra imorgon". Men vad jag planerar att göra imorgon som inte kommer att bli av idag, ska inte heller bli av idag, är

Löpning + Löpstyrka

Sedan ska jag njuta av den stundande FREDAGEN även på annat vis. Träningen planerar jag ska vara avklarad innan lunch, för på eftermiddagen vankas det annat! :)

Quote of the day

 

When one door of happiness closes, another one opens,

But often we look so long at the closed door that we do not see

the one which has been open for us.


Mikrofonkåt etc





Happy winner

Jag klarade som sagt av min Challenge in November, på den yttersta dagen och med en minut tillgodo. Bara där är jag en vinnare, tycker jag! MEN SEN så upptäckte jag att Malin hade en underbar adventskalender med dessa strumpor som jag suktat efter ett bra dag men inte kommit mig för att köpa. En kommentar om vad julen betyder för mig - och så blev strumporna hör och häpna mina! Känns riktigt läckert!

In och kolla i hennes kalender - någon vinner ju varje dag! :)



Mitt pris :)


Dagens träning

Löpstyrka enligt Nike women + 100 situps & 50 benböj. Kvällens innebandy blev tyvärr inställd, men då sparar jag benen till senare i veckan :)

 

Och så blev det såklart två kortare promenader på ca 50 min totalt, luft och solsken. - 17°C idag!


Girls just wanna have fun

Angels of Victoria's Secret Fashion Show 2010 from Justin Wu on Vimeo.

 

Kopierad från Jak & Jil

 

 


Dagens utmaning

It's all about taking controll-Benita har kört igång med en alldeles förträfflig julkalender.

Lucka 1:

 

100 situps

50 knäböj

 

Anta utmaningen! Det tänker jag göra :)


Cinnamon

Allas vår julkrydda kanel har fler positiva effekter på vår hälsa. Kanel är känt för att innehålla viktiga antioxidanter samt agera som en blodsockerkontroll och stimulera insulinnivåerna. Kanel är därmed bra för ditt hjärta.

 

Observera att kanel inte ska överkonsumeras! Ca en halv tesked om dagen är rekommendationen.

 


Challenge in december

Mitt mål i december är att hålla igång löpningen och trotsa vintern! I december är mitt mål, liksom i november, att springa totalt 720 minuter. (≈ 3 timmar/veckan) Har jag redan klarat av det en gång så kommer jag att göra det igen.

 

Som lite krydda på detta mål planerar jag också att klara av löpstyrkeprogrammet som jag hoppade på via Nike Women. Programmet är planerat till 320 minuter (≈ 20 min 4 ggr/veckan under en fyraveckorsperiod).

 

Kort och gott mitt mål består av 1040 löpningsrelaterade träningsminuter.


RSS 2.0