Goal w. 5

6 timmar med fokus på rörelse, puls och styrka.

 

Under kommande vecka tänker jag ock ska jag spendera 6 timmar på träning - i vilken form jag vill. Jag behöver komma igång, jag behöver känna att jag kommer igång. Komma igång i min takt, hitta motivation och träningsglädje. Rörelseglädje och styrka, yttre som inre.

 

Veckans mål är mer träningssug.


Please don't let me go


Veckans motion

Måndag: 30 min powerwalk + 35 min powerwalk

Tisdag: 20 min powerwalk

Onsdag: 30 min powerwalk

Torsdag: -

Fredag: -

Lördag: 140 min powerwalk

Söndag: 145 min powerwalk

 

Totalt: 6 powerwalks. 400 minuter = 6 timmar och 40 minuter.

 

Dock inga burpees. Inte en enda, den fronten är jag inte i mål. Men ändå, jag har knatat på! Jag satsar det som tilltalar mig för stunden. Träning ska vara roligt. Jag är verkligen nöjd annars med vad jag åstadkommit under veckan.

 

Det hade varit roligt att veta hur många steg jag har tagit. Kanske, om jag har tur kan jag ha koll stegen framöver. Jag har nämligen ställt upp i Malins tävling om en stegräknare. Wish me luck! :)


Walking like never before

Jag tog mig en långpromenad även idag tillsammans med min älskade, fyrbenta kompanjon. Ytterligare en promenad 2 timmar och 25 minuter.

 

två dagar har jag nästan promenerat i 5 timmar. Jag har gått runt 3 mil denna helg.

 

Powerwalks är den träningsform jag ska nöta ett tag till medan jag laddar upp mentalt inför den kommande löpningen. Laddar upp, laddar om, hitta motivation och sedan jaga kilometrarna i ett högre tempo.

 

Get moving.



On the go

En 2 timmar och 20 minuter lång powerwalk är avverkad. Kunde helgen börja bättre? Det känns inte så. Dock resulterade promenaden i en tidig lunch, klockan är inte ens tolv och jag har redan ätit!

 

Lite blåsigt, men för det mesta var det uppfriskande. Inte alls särskilt halt och det tog verkligen i benen. Superskönt och precis vad jag behöver för att få energi och strukturera allt som försiggår i skallen.

 

Hittills har jag powerwalkat 255 minuter denna vecka. Jag är sugen på att ta en lång till imorgon. Ladda upp och ladda om.

 

Mer njutbar träning åt folket!


Wake up

Time to go, a long walk is waiting.


Förvirrat mycket fart i benen

Jag vet uppriktigt inte vad som hänt med mina ben. Jag begav mig ut för en halvtimmes powerwalk, den tiden det brukar ta för att gå runt samhället där jag bor. But. 20 minuter. OJ! Om jag hade power i benen nu, vilka slashasar har jag då inte haft tidigare? Visserligen har jag gått med hunden då, allt som oftast. Men ändå. Jag kortade ner tiden med en tredjedel, det är knappt så att det är möjligt. Sköna minuter var det.

I fas

100 burpees done!


Walk idiot walk

30 + 35 = 65 min powerwalk

 

Skönt! Jag känner mig så fri just nu.

 

Den första powerwalken bjöds det på imorse. Inne i stan, med gatubelysning vart än jag gick. Det är få förunnat när man bor på landet, eller ja, nästan på landet i alla fall.

 

Den andra bjöds det på när jag begav mig hemåt. Hoppade av bussen i vintermörkret, det märks sakta men säkert att det börjar på att ljusna. En mycket trevlig insikt för dagen.


Goal nr. 5

5 timmar konditionsträning (powerwalks och hemskt gärna löpning).

 

800 burpees.

 

Inför kommande vecka tänker jag bli sjukt tjurskallig. Jag ska bara uppfylla mina mål. De känns realistiskt och utmanande från den ruta som jag befinner mig på idag. Jag är den som tar mig i mål nästa söndag.


Veckans motion

Måndag: Vila

Tisdag: 200 burpees

Onsdag: 100 burpees

Torsdag: Vila

Fredag: Vila

Lördag: 110 burpees

Söndag: 2,5 timme powerwalk + 160 burpees

 

3 vilodagar

570 burpees

2,5 timme powerwalk

Känns si sådär. Nu ska jag lägga upp en plan för kommande vecka!



Powerwalk och träningstankar

Med den ena anledningen efter den andra så har träningen inte blivit som jag önskat även denna vecka 3. Löpningen har inte blivit av på grund av isgator och nu i slutet av veckan, snö på denna hala is. Jag har helt enkelt inte vågat springa. Jag har inte heller gjort så många burpees jag hade önskat heller.

 

Fast jag skulle nog inte säga att jag slöat till mig. Jag har nog bara lyssnat på min kropp som har behövt vila.

 

Dagens motion har blivit en lång powerwalk för att samla energi och sortera tankar. 2,5 timme ägnades åt denna aktivitet tillsammans med hunden. Den rundan vill jag ta mig runt en gång i veckan, det har jag sagt sedan i våras tror jag. Det får bli ett mål för februari (och såklart resterande helg i januari).

 

Och så längtar jag efter ljusare kvällar. Att nästan bo ute på landet gör att man blir väldigt begränsad efter mörkrets intrång. Eller så sitter begränsningen i att jag inte har en pannlampa?


A try to catch up

200 burpees  - check!


Träningsplan v. 3

Kommande vecka, med start imorgon, planerar jag att genomföra 3 löppass. Äntligen ska de bli av. Sedan ska jag komma ikapp med mina burpees - minst 1000 stycken.

 

Ett realistiskt mål och ett efterlängtat. Jag vill kicka endorfiner nu, det känns som länge sedan.



Off track

Okej, återigen har inte träning gått som jag tänkt mig. Det blev inte några 1500 burpees totalt innan denna vecka var till ända och inte heller blev tre löppass av heller. Men jag har mina anledningar, så som examen och dessförinnan intensivt pluggande, oppositioner och tentamen.

 

I morgon säger jag hej till mitt nya liv, med jobb måndag-fredag. Jag säger hej till nya rutiner och hej till att vara ledig kvällstid och helger. Jag säger hej till en ny träningsperiod.

 

Nu ska jag dock luta mig tillbaka, koppla av och bara vara. Vila.


Burpee again

100 burpees - check!

 

 

... men det får gärna bli fler ikväll! I och med att jag inte gjorde några igår. Endast ett löppass har det blivit denna vecka med. Jag kan bättre än så!


And that's that

100 burpees - check!

 

Jag pumpade på med mer armhävningar på tå än vad jag tidigare gjort. Jag får verkligen upp både värmen och pulsen på de där burpeesarna. Himlans kul utmaning jag har antagit! Med andra ord, 1100 av 3000 är avklarade. Innan veckan är slut kommer jag att vara halvvägs. Känns bra.

 

Lite mer tänkvärt från bloggsfären, denna gång från MarathonMia.



Remember

Ett tänkvärt inlägg av Tanja Djelevic. Läs och begrunda, jag ska göra mina 100 burpees.

Update

Idag har jag avverkat inte mindre än 150 burpees.

 

Med andra ord har jag gjort 1000 burpees inom loppet av tio dagar in i Januari. Jag ligger bra till :)


Push it further

8 km tillsammans med löparskorna och hunden är avklarade. Oh, my! Isigt och halkigt första halvan - och sedan djupsnö andra halvan. Tog grymt i benen och vi gick bitvis sista biten hem. Men annars helt underbart väder och kanske världens bästa start på denna vecka? Även om det tog 55 minuter i runda slängar.

 

F***in' perfect.



Get it on!

Pepp pepp! Nu är det löpning (på is?) som gäller.


Dagens

Dagens  motion:

powerwalk 40 min

+ 100 burpees.

Inte alls vad jag tänkte mig. Men bättre än inget!


Fucking perfect


Dagens och morgondagens

Dagens motion:

100 burpees

30 min snölöpning, väldigt kuperat av traktorspår under en del av sträckan!

 

Morgondagens motion:

minst 100 burpees

ett löppass

 

I'm in.


Dagens

Dagens motion:

 

6 km löpning i drygt 2 dm nysnö

180 burpees

75 minuter snöskottning

 

20 burpees ifrån dagens mål. Men vad sjutton, jag är mycket nöjd ändå. Snöskottandet fick överväga ;-) Jag vill inte ta de sista 20 nyduschad, någon måtta får det vara :-)


In deep snow

Och så sprang vi. 6 km i cirka 2 decimeter nysnö. Oerhört slirigt och långsamt. Ungefär 45 minuter tog det för oss - inklusive "rullnings-pausen" uppe på backtoppen innan vi vände hemåt. Helt fantastiskt och jag längtar till nästa pass.


Weather outside

100/ 200 burpees avklarade.

 

100 återstår + en sväng i löparskorna (i snöstorm!) + snöskottning. I natt kommer jag sova gott!


Dagens utmaning

200 burpees (50 är avklarade!)

 

+ att springa en sväng. Till saken hör den att det typ är snöstorm ute. Idag gäller det verkligen att koppla på pannbenet. Jag vill verkligen springa och jag tänker inte låta någonting stoppa mig ;-)

 

Denna trettondag tänker jag ägna mer åt mig själv än studier, det är en utmaning i sig - med tanke på vad mycket jag har att göra!



Dagens

Mitt mål är ju som nämnt ett snitt på 100 burpees om dagen samt att springa 3 gånger i veckan. Denna vecka har jag ännu inte sprungit något. Jag hade tänkt ut veckans första pass idag, men jag bangade i och med ett kraftigt snöfall. Jag hoppas på en tur imorgon :)

Dagens motion:

 

110 burpees

30 minuter snöskottning (det är finfint med en stor uppfart!)


Oh yes

100 burpees done!


Burpee it up

160 avklarade burpees idag. Jag är den med träningsvärk! :)

 

... 2 840 to go.



Veckans träning v. 52

Måndag: Powerwalk 45

Tisdag-Torsdag: Vila

Fredag: Löpning 50 min

Lördag: Powerwalk 40 mn + 100 burpees

Söndag: Powerwalk 30 min + 100 burpees (än så länge, fler ska det bli så att jag ligger på plus!)

 

Som synes har det inte blivit en idealvecka i mina ögon. Men mitt mål för januari ska hjälpa mig att komma igen efter formsvackor, helger och lätt förkylning. Just do it.


Bokslut '10

Under året 2010 har jag:

 

sprungit 124 pass på 3 635 minuter.

 

powerwalkat 128 pass på 6 701 minuter.

 

yogat 26 pass på 1 271 minuter.

 

löpstyrketränat 20 pass på 278 minuter.

 

Totalt har jag registrerat 386 pass fördelat på 15 709 minuter på funbeat under 2010.

Jag tycker banne mig att jag ska vara nöjd och stolt över mitt träningsår '10. Men 2011 ska bli ännu bättre ;-)


Burpees


Challenge in January

Jag har funderat på mina träningsmål för januari '11 och kommit fram till att jag ska springa 3 gånger i veckan. De senaste veckorna har jag tappat min rutin och jag har inte heller mått speciellt bra. Istället för att jaga minuter satsar jag istället på antal pass. Ett annat januarimål är att genomföra 3000 burpees. Det blir ett snitt på 100 burpees om dagen. Jag förväntar mig mycket träningsvärk första veckan.

 

Jag ska göra mitt bästa för att uppdatera hur det går med mina mål. Min sambo har något liknande mål med mina burpees, så vi kommer minsann att påminna varandra framöver.

 

Heja på i januari.


End of challenge in december

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Något som de flesta skulle känna igen, antar jag? Jag uppnådde inte mina decembermål som jag hade tänkt. Tyvärr.

 

I december sprang jag 326 minuter. Målsättningen var 720 minuter. Nästan 400 minuter "för lite". Sedan hade vi ju löpstyrkan också. Inte heller där kom jag i mål. 235 träningsminuter rodde jag i land, av 380. Alltså en diff på 145 minuter.

 

Men totalt vad gäller mina mål så tränade jag 561 löprelaterade minuter. (Haha, strax över hälften vad jag hoppades på!)

 

Sedan finns det ju anledningar till varför jag inte rodde hem segern. Jag har haft det väldigt stressigt, aldrig varit med om sådan stress tidigare. Dessutom har jag haft halskänningar och känt mig alltmänt orkeslös. Jag har därför ibland valt att inte träna ömsom inte hunnit.

 

Nu tar jag nya tag!


RSS 2.0