I mål! - BRA DAG!

Jag klarade min challenge in november - med en minuts marginal! 721 löpta minuter i november. Bra dag idag!

 

... som grädden på moset så fick jag dessutom ett jobberbjudande per telefon under min första springtur!

 

Två pass idag, det tror jag aldrig har hänt tidigare. 1) 60 min (exakt!) tillsammans med min fyrbenta kompanjon. Vi hade jättekul och bitvis blev det löjligt jobbigt att springa i snön. Tekniken blir helt annorlunda i snö. 2) Hade 12 minuter kvar att springa för att klara av min utmaning, tog varvet kring samhället på 13 minuter - och jag var i mål. HEJA!


Frostbiten

Jag kom precis in från en runda i mörkret med mina löparskor. -12° men jag är banne mig inte den som bangar - inte ikväll och inte imorgon. Tre varv runt samhället på knappa 45 minuter med frost i ansiktet. Om ytterligare 72 minuter har jag nått mitt mål. Imorgon är jag den som springer i mål, det kräver som sagt minst 72 minuter. Då tänker jag hålla mig till dagsljuset.

This evening

Mörkerlöpning på schemat. Minst tre varv runt samhället, gärna 4. Helst 5. Ett varv är drygt 2 km. Jag vill för att jag kan - oavsett minusgraderna. Heja mig - jag bara ska klara av min Challenge in November.


Oops! Veckans träning v. 46-47.

Jag glömde bort att redovisa träningen veckan innan den som gick. Så här såg i alla fall träningen ut vecka 46-47. Närmsta veckorna tänker jag satsa mer på löpstyrketräning och självklart låta kilometrarna försvinna bakom mig efter de förutsättningar jag har. Egentligen skulle jag ha sprungit igår men vi var borta hela dagen. Satt inte en stund igår och hade (tyvärr) ingen tid för löpningen som jag hade planerat. Livet kom i mellan - jag får ta igen det i veckan som kommer! :)


Cirkeldiagrammet kommer från Funbeat.

Träningstips

Jag surfade in på nike.com och ramlade över träningsprogram på nike women. Jag hoppade givetvis på! Det blev ett program "for runners" 4 ggr/veckan. Egentligen kanske jag skulle börjat på 2 ggr/veckan bara för att veta att jag kan fullfölja det, men nej. Jag siktar mot stjärnorna.


Vision 101128


Kylan är ingen ursäkt

... när det kommer till att springa. Eller?


Running in snow

Och så bar det av, snölöpning. Jag och min kumpan. Det var så fantastiskt skönt. Ungefär 2 km plogat och så en 4 km med 2 dm lössnö. Jag hade bättre grepp än vad jag trodde och njöt i varje steg. Så efterlängtat.

Om ytterligare 115 sprungna minuter till har jag sprungit 720 minuter i November. Då har jag kommit i mål. Inte mycket kvar nu. Jag har tre dagar på mig. Dessutom kommer jag att vara hemma närmaste dagarna, det ska ju gå! Eller springas menar jag såklart!

Vision 101127


Tanja Djedevic

Preparing for

SNÖLÖPNING! :)

Vision 101126


Wish list

Ordentliga hörlurar för mina öron. Detta är den enda modellen som fungerar för mig.
För att få den peppande musiken i öronen.
För att springa i vinter.
För att hålla mig varm om händerna.
För att träna inomhus.
För att springa utomhus när snön är borta.
För att hålla kroppen varm.
För att undvika fuktiga fötter.



Bli inte förvånade om mer tillkommer. Ännu är det inte jul.

Listend up


Run this winter

Dessa 10 tips för vinterlöparen cirkulerar just nu på nätet, från marathon.se.

 

1. Utnyttja dagsljuset - spring gärna dagtid.

2. Skaffa bra grepp med broddar, dubbskor eller liknande.

3. Ta kortare steg men öka frekvensen, bra när underlaget är halt eller moddigt.

4. Stirra dig inte blind på kilometerantalet - det går långsammare när underlaget är stökigt.

5. Klä dig inte för varmt.

6. Skydda utsatta delar (fotleder, handleder, öron, hals och hälsenor) där det kan bli kalldrag.

7. Kör kvalitetsträningen inomhus - på löpband, inomhusbana eller liknande.

8. Byt ut några av löppassen mot alternativ träning som jympa, längdskidåkning, simning etcetera.

9. Dela upp tvåtimmarspasset i två delar med vila mellan så blir du inte lika nerkyld.

10. Om det är blåsigt - starta gärna i motvind så får du medvind på vägen hem.


How is it going?

163 minutes to go in challenge in November.

 

Go me! I mean, RUN me!


Vision 101125


Power of four

Igår blev det alltså innebandy. Fyra tappra själar med rikitgt go. Och fasiken vad kämpigt att spela innebandy med två i varje lag. Dessutom gjorde jag mål i de där små minimålen, det trodde jag aldrig!

 

Det var kul och svettigt. Första halvtimmen spelade vi tre matcher (först upp till fem mål). Andra halvtimmen blev mer teknikträning. Sista halvtimmen blev det intensiva matcher igen.

 

Nästa vecka är vi 't igen!

 

... dock protesterade mina fötter. Eller mina tår. Inte van och jag har inte de bästa av skor. Min önskelista till jul börjar byggas !


Jag klubbar

Ikväll är det jag som spelar innebandy. Jag hade en kort karriär inom den sporten när jag var i femtonårsåldern men nu är det 8 år sedan jag höll i en innebandyklubba sist. Jag ska träna med sambons korpenlag.

 

Hur många blåmärken kommer jag att ha när jag kommer hem igen? Och hur stor bollkontroll kommer jag att ha? Jag gissar på noll. Det finns en anledning varför jag inte fastnat för bollsporter.

 

But still, 90 minuter innebandy - here I come!


Vision 101124


Energiboost

Genuina komplimanger är något som får min energi att flöda. I kväll blev jag överöst med lovord, indirekt. Blev så glad och så pigg!

 

Note to self: Att själv bli bättre på att ge komplimanger till de i min omgivning. Genuina komplimanger från hjärtat.


Dagens träning

... eller dagens medicin?

 

Jag kände mig enormt stressad när jag påbörjade dagens yogapass. Nästan ångestfylld kände jag mig - är väldigt stressad över mycket just nu. Jag bytte ut dagens planerade löpning mot yoga. Ute är det snöoväder men det bryr jag mig inte mycket om just nu. Jag blev genomvarm, i balans och harmonisk nu. Yoga is the shit, särskilt i stressade tider. Men antingen hatar man det, eller gör man som jag - älskar det. 75 minuter blev det totalt i kväll.

 

Jag rekommenderar varmt Sadie Nardini.



Lunchnöje & en smärre skandal

Jag satte mig för att läsa bloggar och annat slösurf så här på lunchen och kom av en slump över detta inlägg. Ett inlägg författat av en svensk kändis som starkt glorifierar margarin. Till inlägget hör också en uppsjö av kommentarer.

Det var mitt lunchnöje. Nu: återgå.

Vadstyrka

En släkting till min sambo är en gammal löpare (och har precis tagit ett återfall i löparspåret). Hur som helst, så tipsade han mig och min sambo om att träna vaderna för löpning. Ett kort och intensivt program. Tåhävningar i trapp.

 

15 x 3 "raka" tåhävningen. Med tårna pekandes framåt.

15 x 3 tåhävningar "plog". Med tårna pekandes inåt, mot varandra.

15 x 3 "V"-tåhävningar. Med tårna pekandes utåt, så hälarna pekar snett mot varandra, som ett V.

 

Avverka 15 reps av varje övning utan vila. Stretcha sedan ut vaderna. Utför set 2 och 3 på samma sätt. Om det blir för enkelt så på med en ryggsäck med någon vikt i. Eller ta hjälp av en vän som står framför dig och håller dig på axlarna som ett motstånd.

 

För den som inte är van, tro mig när jag säger att det är tungt! Strykan kommer dock väldigt fort! Jag fick tipset att utföra detta program 2 ggr/dagen. Dock har jag fuskat och kört en - två ggr/dagen (med undantag för helgen då det inte blev någonting alls!)



Vision 101123


Söndagens backar

Lite trött i framsida lår efter lördagens långpass begav vi oss till vår slalombacke. Vid niotiden startade vi, lilla söndagsgänget. Hunden fick dock inte följa med, i och med att vi inte har vår egna bil än. Det låg världens dimma över både berget och sjön, grått, grått, grått. Ett par plusgrader och blött. Men vilket fäste jag hade, jag sprang som en gud.

Eller inte. Jag halkade i varje steg. Ett steg fram och två steg bak. Jag blev skitförbannad. Till slut krympte jag mitt mål till att bara ta mig igenom passet. Efter kanske tjugo minuter in i passet började jag acceptera läget och jag antar att endorfinerna kickade igång. Jag blev lite gladare. Efter 50 minuter var passet avklarat, och jag var inte den enda som hade problem med fästet.

Lördagens långpass

På morgonen blev jag och sambo upphämtade för att sedan åka iväg till ett litet träningsläger med skidklubben. Jag åker dock inte skidor. Hur som helst, det hade kommit ett par-tre centimeter nysnö. Mina supernovas har hängt med i över ett år nu, och det märks på fästet.

Väl framme slängde vi in våra grejer och så samlades en tapper grupp för att ge sig ut på ett längre pass. 7 km var målet, kanske 8. Och så gav vi oss iväg. Ingen blåst, bara skönt väder. Fast jag staplade väl fram snarare än flög. Det blev inte 7 km eller 8 heller, det blev 12,5. Den halva kilometern blev en vilse-grej. Ca 75 minuter tog det för min del.

Sedan bjöds det på lasagne, pizzasallad, sallad, surdegsbröd...

Eftermiddagens pass skippade vi.

Giving it all

5 km i fredags
12,5 km igår
Backträning idag.


253 minuter kvar att springa innan November övergår i December. Jag hejar på mig.

Vision 101120



Sofia Boutella


Vision 101119


On track

Jag trodde inte att jag skulle hitta upp på träningsbanan idag. Jag hade ont i halsen. Jättefrusen och mest sugen på att krypa ner i soffan. MEN efter (sen) lunch och kaffe och ett par chokladbitar så infann sig motivationen. Jag och hunden kapade 5 km på halvtimmen - och då var det bitvis väldigt isigt. Och så bråkade vi lite i början. Och så var det småpauser för voven samt skulle han promt rulla sig. Så, ingen illa tid alls egentligen.

Backträningen i slalombacken pays off.

Not as planned, but still

378 minutes to go

 

- denna vecka har inte alls gått som planerat vad gäller löpningen. Jag har 378 minuter kvar att springa, på tio dagar innan jag nått mitt mål. Det vill säga att springa totalt 720 minuter under november månad.

 

Även OM jag inte skulle klara av det så kommer jag att göra vad jag kan för att komma så långt som möjligt. I morgon (om jag är frisk) blir det träningsläger, förhoppningsvis lägger jag en hel del minuter bakom mig då. Annars kommer jag att vara hemma en del i nästa vecka - och då sjutton!

 

Heja, heja mig!

 

:)


Tips!

Ett tips för träningen, särskilt nu när det är kallare ute, är att snabbt byta om eller att under nedvarvning/avslappning dra på sig en långärmad tröja. För att undvika bli kall & stel.

Viktiga vila

I nya numret av RW läste jag något väldigt klokt om vila. Det stod någonting om att missad träning kan du alltid ta igen, medan en missad vila är och förblir missad, ingenting som du kan ta igen. Lika mycket som man jobbar på att träna måste man också jobba på att vila. Att hitta en balans, som är ett ledord för mig. Jätteviktigt, med balans.

Idag har jag vilat. Jag har vilat mycket denna vecka. Idag blev jag totalt urladdad mentalt och hela jag skriker efter att sova.
I morgon tror jag att jag tar spåret ett sväng och på lördag är det träningsläger. På söndag får jag se vad jag hittar på. Så även om det blir mycket vila denna vecka blir det nog en del träning ändå.


I love kicking endorphins. But I need to rest too.

Vision 101118




Förutom mitt träningsintresse är jag också rätt så modeintresserad. Så dagens vision får tillägnas dessa änglar från Victorias Secret.


Min metaboliska typ

Try to eat according to the following ratios:

  • 45%-50% Protein (Proteins = Meat, Fowl, Seafood, Dairy)
  • 30%-35% Carbohydrates (Carbohydrates = Fruits, Vegetables, Grains)
  • 20% Oils/Natural Fats (Fats = Butter, Oils, Fatty Foods - ex. nuts, seeds, cheese, other fatty foods)

You don't have to be exact. Just think in terms of proportions of the foods on your plate. Your metabolic type should do better with an overall higher percentage of proteins relative to carbohydrates and fats/oils. So, no matter how much food you put on your plate, whether it's a lot or a little, your plate should look something like this:

Meat/ fowl: Bacon, Beef, Brains, Duck, Goose, Kidney, Lamb, Liver, Pork Rib, Fowl, drumstick, Fowl, thigh, Fowl, wing, Red meat, Sweetbread, Veal, Venison, Heart

 

Seafood: Abalone, Caviar, Clam, Crab, Crayfish, Herring, Lobster, Mackerel, Mussel, Octopus, Oyster, Salmon, Sardine, Scallop, Shrimp, Squid, Tuna, dark, Anchovy

 

Vegetables: Artichoke, Asparagus, Beans, Carrot (some), Cauliflower, Celery, Corn, Lentils, Mushroom, Peas, Potato (some), Spinach, Squash, Peanuts

 

Fruit: Avocado, Banana, Olive, Apple (some), Pear (some)

 

Dairy: (Whole) Cheese, Cottage Cheese, Cream, Eggs, Milk, Yogurt. Dairy is npot a substitute for meat/fish/pultry.

 

Nut/seed: All ok.

Grain: All ok.

Fat oil: All ok.

Dessert: Butter-based pastries, Cheesecake, Ice Cream

Beverage: Diluted friut juice, vegetable juice

Misc: Cream Soup, Sauces, Gravies, Meat stock, Salt, miso, Soy sauce, Tamari. Yeast

 

Enligt detta test med tips från Stayfit.


Read & run

Denna landade i min låda igår. Alltid lika inspirerande RW.

Cravings

Jag tränar så gott som aldrig till musik. Men jag vet likväl hur viktig musiken kan vara för att pusha sig det lilla extra. I jul kommer en ipod shuffle finnas på min önskelista.

Vision 101117

Tighta ben från Ginatricot

Cocos heart lime in a lassi

 

 

Mixa en lassi

 

4 dl kokosmjölk

2 dl naturell yoghurt

0,6 dl lime juice

ev ett par matskedar socker

 

Väldigt krämig och god! Ett gott mellanmål för de som gillar det :)


My vision 101116

A peaceful mind, body and soul.

 


Vision

Med inspiration härifrån tänker jag framöver publicera bilder som ger mig inspiration till ett hälsosamt liv med glädje, styrka och lätthet.

 

Stay tuned.


Kicking pics

Fler härliga bilder från Adidas finns här!

Countdown

410 running minutes to go

before November ends.


Running crazy uphill

Söndag = mosa benen i slalombacken för min del. Bilen har vi fortfarande inte fått så hunden fick tyvärr inte följa med. Kanske får han det i nästa vecka! Det låg kvar snö bitvis och jag delade upp backarna därefter.

 

Sprang för från botten upp till snön x 5. Det tog som sjutton i låren, särskilt framsida lår.

 

Sedan sprang jag från snön och flacken upp till toppen x 5. Det tog mer i vaderna, eller det tog sjukt mycket i vaderna. Sedan ner igen och så stora backen upp en gång. Mosade ur varje uns av energi i kroppen.

 

45 intensiva minuter. Och nåt grymt skönt efteråt!



Blue without blueberry



Ett av de nyttigaste bären. Blåbär sägs förebygga demenssjukdomar. Antioxidanterna i blåbär skyddar mot cellskador orsakade av fria radikaler. Blåbär är också rika på protein och kostfibrer. De förbättrar ditt mörkerseende och skyddar blodkärlen från åderförkalkning. Blåbär reglerar också matsmältningen.

Dessutom är blåbär fyllda med vitaminer och mineraler. Ett superbär.


Maneater


Bra låt (om än gammal), snygg video & snygg Nelly.

November rain run

Och så gav vi oss ut. Hunden och jag. Min planering var att springa själv men jag hade (som vanligt) inte hjärtat att neka honom att följa med. Så vi sprang tillsammans. 10 km.

Bitvis var det slask och is, annars var det mest blött och smutsigt. Jag hade lerstänk upp över hela låren när jag kom hem! Men det var grymt skönt. Vädret spelar mig ingen roll - så länge det inte blåser alldeles. Gärna får det också vara några plusgrader, precis som idag.


Vi tog oss runt på lite drygt 58 minuter - exklusive diverse småpauser som min hund gjorde. Han och jag är ett rätt bra team ändå.

For now

10 k - here we go!


Excuse me - a confession

Igår ursäktade jag mig för att inte springa. Jag antar att jag är mänsklig. Det var total isgata överallt. Jag tog mig inte ut. Sedan när det var "för sent" (om det någonsin blir det?) upptäckte jag att eljusspåret lyste...

Men eventuellt blir det spåret en vända ikväll när jag kommer hem. Innan en trerätters med mitt ♥ ska inmundigas.

Hey, it's FRIDAY! :)


Thai shrimp

Härom dagen lagades det en väldigt goda middag. Thailändsk räk-wok för att vara mer specifik.

200 g skalade räkor (gärna stora)
1 msk röd currypasta
1 konserv med bambuskott
1 konserv med böngroddar
4 dl kokosmjölk
100 g sockerärtor
2 salladslökar

Fräs salladslök och sockerärtor. I med röd currypasta. Häll över kokosmjölken. I med bambuskott och böngroddar. I med räkorna. Låt allt bli varmt. Servera tillsammans med äggnudlar.

Supergott och fräscht. Och lätt att göra.


Evening yoga

Igårkväll fick jag tid att yoga. Pulsen gick upp högre än vanligt och svettig blev jag minsann. Sedan var jag på vippen att somna under avslappningen efteråt. Att pulsen gick upp mer än vanligt trodde jag att det berodde på något skit jag nog har i kroppen. Och idag, känningar i halsen och lätt huvudvärk. Fasen. Krya på mig. Jag hoppas jag blir friskare under dagen och att det bara är någon tillfälligt under morgonen.

Hoppas ni mår bra, om inte krya på er :)

I [heart] yoga.

Kiwi

Kiwi innehåller framförallt C-vitamin men också A-vitamin och E-vitamin. Kiwin är också proppade med kostfibrer, och vissa kan uppleva att kiwin har en laxativ effekt. Frukten innehåller också acitinidin som är ett enzym som verkar nedbrytande på protein, dessutom kan kiwin vara allergiframkallande.


Power in snow

Idag har jag ännu inte kört någon yoga eller sprungit. Jag ska vänta ett tag till eftermiddagen för att upptäcka vad jag är sugen på. För en stund sedan kom jag i alla fall in efter en powerwalk eller något i den stilen, det var ju ett evigt pulsande. Som för många av oss i detta avlånga land. Lilla eljusspåret med hunden som älgade fram. Jag pulsade. En halvtimme och jag blev varm, pigg i hjärnan och hungrig till på lunch.

Nu är det dock kaffe som gäller.



Going nuts

Nötter kan påstås vara minst lika hälsosamma som fullkornsprodukter och grova grönsaker. De innehåller ofta mycket fibrer i kombination med nyttiga fetter. Nötter innehåller också protein - vissa nötter innehåller mer protein än animaliska källor! Nötter är också fulla av vitaminer och mineraler.

 

Ät gärna en näve blandade nötter om dagen, ett perfekt mellanmål att ha med sig.


Quote of the day

Om en människa

saknar ett leende,

ge henne ditt.


Very berry

 

Bärblandningar är perfekt för att boosta vitamintillförseln. Bär är proppade med fibrer, vitaminer och antioxidanter. Vill man ha rikitg superfood så är blåbär, goiji och acai att rekommendera.

 

Värm bär i micron som dessert, smaksätt vatten med frusna bär eller baka en paj :)


5 healthy habits

1) Drick vatten

 

2) Frukt & grönt

 

3) Meditera - fokusera på andningen och lägg undan tankarna

 

4) Yoga

 

5) Le när du möter människor, även främlingar!

 

Tara Stiles


Getting started with yoga

Imorse var jag uppe tidigt, redan vid kvart över fem. Jag skulle skjutsa min sambo till jobbet. Sedan var jag seg och hade en aning ont i huvudet fram tills för dryga halvtimmen sedan. Medicinen? YOGA! 30 minuter power yoga. Och imorgon är det nog denna fröken som har träningsvärk i axlarna.



12,2 km in i denna vecka

Jag kom hem vid 14-tiden och så gott som slängde mig på kaffebryggaren. Drack en kopp kaffe, åt en macka med ägg och så en brownie. En riktig uppladdning. Min fyrbenta vän fick naturligtvis halva ägget och en bit av mackan. Han var ju tvungen att få en uppladdning han med. Och så gav vi oss ut. 12,2 km.

 

Ganska snart kände jag att benen inte ville vad jag ville. Jättesegt och stumt. Jag fick istället glädjas åt Baltazars löparglädje och och frostglädje. Vet inte hur många gånger han kastade sig framstupa ner i de frostiga löven. Och vilket väder sen! Helt underbart. Summa summarum, blä för mina ben (främst vaderna) och hurra för resten! Så var vi hemma igen efter 79 minuter. Bra tid tycker jag med tanke på att mina ben inte ville svara, vi gick alltså bitvis och så att hunden var med och att han promt skulle rulla runt på diverse ställen.



I'm the one who moved you


Dagens planerade träning

Idag när jag kommer hem planerar jag att ta mig ut på en springtur. Fartlek med min fyrbenta kompanjon. Vi ska ta oss fram lekandes och bitvis i en väldig fart. Vi ska ge veckan en flygande start.

En utmärkt plan, eller hur?




Ägga loss



Ägg är super i matväg och det innehåller många näringsämnen som är viktiga för att vi ska må bra. Bland annat innehåller ägg vitamin A, B2 (riboflavin), D och E, kalcium, selen och zink. Ägg innehåller också mycket protein.

 

Ägg går också att variera i en oändlighet, omelett, koka, steka, ha i sallad, i soppa... fantasin är det enda som sätter stopp!


What's up with Challenge in November?

128 springade minuter av 720 avklarade.

 

592 minutes

to go.


Veckans träning v. 44

Måndag: Powerwalk 25 min + powerwalk 45 min

Tisdag: Löpning ca 1 timme

Onsdag: Powerwalk 30 min

Torsdag: Powerwalk 75 min

Fredag: Vila

Lördag: Löpning ca 27 min + Yoga 45 min

Söndag: Löpning i backe 40 min + powerwalk 35 (+ yoga i kväll)

 

Totalt:

Powerwalk, 5 pass

Löpning, 3 pass

Yoga, 1 pass(+1 till i kväll)

 

Jag önskar att jag fått in mer löpning. Lite fler kilometrar och lite fler minuter. Mina ben har dock varit sega efter förra söndagens backträning och tisdagens pass. Men i veckan som kommer har jag tid varje eftermiddag till löpning om jag så vill. Jag ser fram emot en vecka full av spring! Hoppas vädret kommer vara på min sida :-)


Sun and life



 

 

 

Det finns många anledningar att ta det lugnt när det gäller solen, samtidigt som solen också är livsviktig för oss. Solen:

 

- har en uppiggande effekt

- har en social inverkan på oss

- hjälper oss att producera D-vitamin (solskyddsfaktor hämmar inte produktionen av D-vitamin).

- verkar lindrande på akne, psoriasis och eksem.

 

Det är solens UVB-strålar som är nödvändiga för oss. UVB-strålarna kan vi enbart tillgodogöra oss i direkt solsken, inte av att sitta inomhus vid ett soligt fönster eller pressa i ett solarium.

 

Dagsljuset blockerar också produktionen av sömnhormonet meltonon och hjälper istället kroppen att producera kortisol, som vi behöver för att vakna till.

 

Så njut av solen när tillfälle ges under denna annars mörka årstid!



Hit me!



Igår ramlade jag över gamla The Sounds-låtar. De är ju grymma, och peppande att träna till. Det blir lite rock 'n roll av det hela!

Backträning

Hemkommen från fyrtio intensiva minuter i slalombacken. Idag var vi sju tappra själar, alla tvåbenta. Min fyrbenta kompanjon var alltså inte med. Han fick inte plats i bilen. Egentligen rimmar det dåligt att ta bilen till träningen, men vad fanken det är vi inte ensamma om ;-)

Tillskillnad från förra veckan så gick jag upp resterande av backen istället för att direkt vända om ner igen. Det resulterade i grymt tömda vader. Förra veckan tog med i låren. Nu var det vaderna. Nästa vecka? Då kommer jag ha hur mycket go som helst! Det är är grymt att uppleva framsteg.

Nu ska det mosas

Skidbacken - here I come!


Too think about

Under resans gång, lägg fokus på vad du är mest nöjd med.


God morgon världen

Idag kickade jag igång helgen med ett yogapass. Helt fantastiskt att få igång blodcirkulationen i hela kroppen. Efter yoga får jag en liknande känsla i kroppen som efter bastu. Sådär skönt varm och mjuk i hela kroppen. Helt lovely.

Nu intar jag min frukost, del 2, avokadomacka och en stor kopp te. Denna dag kommer att bli bra!

Quote of the day

Gör någonting aktivt varje dag, året runt, för resten av ditt liv.

 

Det är den bästa investeringen du kan göra för dig själv.


Mental crash

Tidigare idag lämnade jag in tentan jag arbetat med i veckan. Det känns alltid lite intensivt precis innan inlämning, a la: Duger detta nu?



Så i kväll efter min mentala krasch (som det känns) unnar jag mig en vilokväll. Kanske kan jag hitta någon ansiktsmask i badrummet. Duscha varmt och länge. Skrubba kroppen. Dricka te med en skvätt mjölk och bara mysa. Så himla gott.


I helgen däremot - då är det träning på schemat. Jag planerar ett längre pass i morgon och på söndag får vi se hur långt benen bär. Jag har ca 660 minutes to go innan jag klarat av min utmaning för november. Här ska det "köttas" löpning!


November walk

Solen till ära så gick jag mina 8 km till tåget. Något seg i benen men så himla skönt. Det blåste en del, men vad gör det när november i övrigt visar sin bästa sida?

Njut av dygnets ljusa timmar så mycket som det går. Jätteviktigt när vi går mot mörkare årstider.

Too much sugar

 



"Uppskattningsvis äter svensken ett kilo vetemjöl och ett kilo socker i veckan. Omkring 85 procent av det socker vi äter får vi i oss i dolda tillsatser i mat eller raffinerade kolhydrater som vitt vetemjöl eller vitt ris. Detta innebär att minst 65 procent av den näring du får i dig varje dag genom maten är ”tomma kalorier” eftersom det vi köper och äter i dag är så processat. Näringsexperter rekommenderar max 5 teskedar socker per dag. De flesta av oss får i oss minst 20 teskedar per dag, enbart till frukost." Louise Lindgreen/ToppHälsa

 

 


Quote of the day

Låt inte säsongen avgöra i vilken form du vill vara.


Training for health

Det sägs att de som motionerar och tränar regelbundet håller sig mer friska än andra. Något att tänka på när motivationen tryter!

 

;-)


Cravings

Det ser inte mycket ut för världen. Men ett headband vore ju något förträffligt skönt att ha inför vinterns utomhusvistelse. Eller varför inte bara en blåsig dag? I alla fall kan jag få ont i öronen när det blåser kraftigt, lätt åtgärdat med ett sådant!

Wanting!



Detta finns att köpa på Stadium för 199 pix.

Quote of the day

Motivation finns i obegränsad mängd!

It's all about attitude.


10 000 m

Igår för att få en paus och distans till tentan tog jag och min fyrbenta kompanjon oss ut på en springtur. Mina ben var jättesega och tunga, kändes som om jag sprang i sirap. Nästan så att jag började skratta för mig själv när det kändes så löjligt tungt! Men vi fick ihop en mil och det är jag nöjd med! Särskilt med tanke på att vi tog den på timmen, trodde att vi skulle få runt 70-75 min (med tanke på min fyrbenta vän). Men icke!

 

Jag är så jäkla glad för mina ben som tar mig runt så.



Keep on running


Go bananas

Bananen innehåller A-, B-, C- och E-vitamin. Bananen är också en källa för minerlerna fosfor, järn, kalcium, kalium, magnesium, natrium, selen och zink.

 

What are you waiting for? Go bananas!!

 

:)


Kick some ass

Vill man något tillräckligt mycket och satsar kan du nå dit du vill. Men du ska också vara medveten om att det aldrig kommer bli exakt som du har tänkt dig. Titta var du är idag, bestäm dig vart du ska. Tänk över hur du ska ta dig dit och varför. Sedan gör du det som krävs för att nå målet. - Spark i baken/Therese Alvén


Paprika-pepp!



Paprika är rikt på vitamin C som stimulerar kroppens upptag av järn. Paprikan är också proppad med fibrer. En paprika om dagen...



Ikväll har jag min till tacos.


Swedish house maffia

Get started. Get going.


Månadsskifte

Såhär i ett månadsskifte får i alla fall jag tankar på nystarter, nya möjligheter och som i detta fall när en ny månad träder in blir jag nyfiken på vad den kan bära med sig. Jag har en månad framför mig med intensivt pluggande och det är en anledning till att jag vill vara extra nog med träningen. I och med att träningen bidrar till vila från studier. Denna månad kommer att bli intensiv på alla plan - och det kommer ju att gå så fort.

 

Jag har 720 minuter löpning framför mig. Samtidigt som jag har som mål att yoga minst en timme/vecka och dessutom vill min sambo släpa med mig på träningen som klubben har på torsdagar - hinderbana och cirkelträning.

 

Jag ska göra allt som står i min makt för att hålla mig frisk, pigg och kry! Mitt november ska bli bra.



Challenge in November

Challenge in November har jag klurat på en hel del. Jag har funderat mellan att köra en typ av träning eller variera mellan fler träningstyper. Men till slut så har jag kommit fram till ett beslut. 720 minuter löpning, inkluderat pass där jag även går bitvis. Enkelt, lätt och rätt.

 

Det är ändå löpning jag vill bli bra på och vinterhalvåret är väl perfekt för mängdträning, istället för snabba intervaller så kommer jag satsa på fler men lugnare kilometer och inte minst minuter. Go me!

 

720 minuter löpning

Here I come!


RSS 2.0