Challenge in october

När gamla mål är avklarade är det dags att sikta mot nya horisonter. Ny månad, nya mål!


Min utmaning och mitt mål för Oktober 2010 innehåller mer träningsvariation än vad utmaningen innehöll under september, dessutom bara halva september.


Löpning: 12 pass

Yoga: 4 timmar

Core: 8 pass




Mitt fokus kommer fortfarande att vara löpning, det är ju trots det jag vill bli bra på. Jag ska rocka på att springa! :) Jag siktar in mig på att springa 3 ggr/veckan.


Löpningen kommer jag fortsättningsvis att balansera upp med core och yoga.

About health

Var positiv mot andra och inte minst gentemot dig själv!


I just did it!

Challenge in September är avklarad! Så kul och det känns så bra! Tio avklarade löppass mellan den 13 september och i morgon, den 30:e. Jag minns att det kändes något motigt när jag hade kommit ungefär halvvägs i utmaningen, kände mig seg och något krasslig. Men jag kryade på mig - och jag klarade det! Med en dag till godo.

Nu är det jag som klappar mig på axeln!

 

 

 

Njut av kvällen hörrni!



Bloglovi'n

Följ min blogg med bloglovin

Do run run run



Enjoy.


I feel good

Nu mår jag fint alltså. Kutade, nej inte riktigt, men jag sprang på i högre fart än i min komfortzon och kom runt samhället på drygt 14 minuter. Inte ett långt pass, men tro sjutton att det kändes intensivt. Hem in, bytte om och yogade i ca 45 minuter. Om en liten stund ska jag hoppa i duschen och så är min sambo snart hemma från sin träning. Dagen har också bjudit på totalt en timmes powerwalk, indelat i en på tjugo minuter och en på fyrtio. De avbröts båda två av att bekanta promt skulle skjutsa runt mig. Vad är oddsen att bli upplockad två gånger inom loppet av dryga timmen?

Jag tror att jag kommer sova gott i natt.


Last but not least: 9 pass av 10 avklarade i Challenge in september! Tjoho! Det tionde passet blir av i morgon, då (äntligen) blir det milen, vilken final!

Make me feel like I'm the only girl in the world


Nytt mål

Ett nytt livstilsmål tickar på.

Yoga minst en timme i veckan.


Todays training

Igår hade jag en välbehövd vilodag, jag utsatte mig inte för mer än vad jag verkligen behövde. Sådant är skönt ibland. Starten på denna dag blev inte alls som tänkt, men träna tänker jag göra ändå. Löpning är något jag tänker prioritera idag. Jag är sugen! Om jag hinner med ikväll så tänker jag även yoga. Dagen kommer också bjuda på powerwalks.

Dagen kommer alltså att tillbringas i rörelsens tecken.

About health

Motionera och träna regelbundet

för att det är kul!

Inte för att det är ett tvång eller måste. Träning som är kul ger bättre resultat!


Bygger upp i vilan

Idag har jag en vilodag. Jag har inte planerat att träna något mer än det nödvändiga. Natten till idag fick jag inte alls bra sömn, alltså ännu viktigare att vila. Jag har flängt ganska mycket fram och tillbaka ändå och känner nu att jag verkligen behöver vila. Beroende på vad kvällen bjuder på så kanske jag drar en lättare yoga, i klass med den jag utförde igår. Precis innan läggdags, helt fantastiskt...


3 tips för händerna

Även om jag inte använder händerna så väldigt mycket när jag tränar, i och med att jag mest springer och går, så känns de ändå torra när höstkylan smyger sig på. Här är tre tips för hur man kan hålla händerna mjuka:

1. Investera i en bra, fuktgivande och mjukgörande handkräm som du använder varje dag. En klassiker är att smörja in händerna innan du går och lägger dig för att sedan vakna härligt len. Vill du ge fuktboosten extra effekt kan du ta på dig ett par bomullshandskar efter insmörjningen.

2. Istället för att använda badskum i badkaret kan du droppa i eteriska oljor. Dessa gör både händerna och kroppen mjuka.

3. Ge händerna en ordentlig lyxbehandling emellanåt, med peeling och handinpacking. Detta kan du antingen göra hemma eller på en hudvårdssalong.


Feel good about yourself II

Skäm bort fötterna

Efter en lång arbetsdag kan du koppla av med ett varmt fotbad och med en lätt fotmassage. Peela dina fötterna med skrubbkräm varannan dag och smörj in dem dagligen med en fet fotkräm.

 

Njut av fet fisk

Fettsyran omega-3 har gjort hälsosuccé de senaste åren. Otaliga studier visar att den nyttiga ingrediensen lindrar inflammation och reducerar risken för cancer och hjärtinfarkt. Njut av lax och tonfisk ett par gånger i veckan.

 

Forma brynen

Välformade ögonbryn ramar in ditt ansikte och lyfter fram dina ögon. Gör en daglig check med pincetten. Men plocka endast ett hårstrå i taget, annars är det lätt att det blir fel.

 

Gör en god gest varje dag

Gör en liten, godhjärtad gest varje dag och låt den varma känslan följa med dig hela vägen hem.

 

Somna med ren hy

Gå aldrig och lägg dig utan att ha tvättat bort allt smink först. De artificiella produkterna hindrar hyn från att fälla bort döda hudceller och andas fritt. I värsta fall vaknar du med illröda finnar.

 


Hatha yoga

Yoga har jag tyckt om sedan första gången jag provade på det för ett par år sedan. Mina yoga-perioder har varierat, men när jag har gjort ett uppbehåll är det inte för att jag inte haft viljan att fortsätta utan på grund av olika förhinder. Nu har jag (?) kommit på den briljanta idén att yoga hemma istället.

Denna söndagkväll bjöd på ett avslappande hatha yoga-pass på ca 45 minuter. Ett kommande mål jag har är att träna en timme yoga i veckan, med start i morgon - v. 39. Jag har inget slutdatum på mitt yoga-mål utan strävar efter att få in det i min livsstil helt och hållet.





Hatha yoga är en form av yoga där man försöker skapa en balans i kroppens olika energisystem för att uppnå fysisk och psykisk hälsa och utveckling. Metoderna som används är reningsprocesser, kroppsställningar, andningskontroll, koncentrationsövningar och meditation. Stavelsen ha betyder solen och tha månen. Ordet yoga betyder förening, och hatha yoga är alltså en förening mellan de olika energier som solen och månen  representerar.


Veckans träning v. 38

Måndag: Powerwalk 50 min
Tisdag: Löpning/powerwalk 70 min
Onsdag: Cykling t/r tåget 50 min+ powerwalk 35 min
Torsdag: Löpning 20 min
Fredag: Löpning 25 min
Lördag: Powerwalk 30 min + yoga 10 min
Söndag: Löpning 30 min + yoga 43 min


Totalt:
Powerwalk: 3 pass
Löpning/löpningsrelterat: 4 pass
Vardagsmotion/cykling: 1 dag
Yoga: 2 pass



Jag börjar närma mig slutet i min Challenge in september. Det känns självklart bra! Min hälsa har dock inte varit helt på topp under veckan och kanske skulle jag vilat mer aktivt. MEN jag har kul och jag vill röra på mig, så det blev som det blev. Nu börjar det bli dags att klura ut nya mål för en ny månad. Vad ska min Challenge in October bli? :)

80 % done!

Min trogne kompanjon i löpningen följde med när jag tog mig ut på mitt åttonde pass i Challenge in September. Jag var taggad för ett stenhårt pass men min fyrbente vän hade andra planer, och det blev inte milen och jag var inte fullkomligt slutkörd när jag kom hem. Men vi sprang i alla fall 6 km på halvtimmen, och visst gick vi lite grann. Vissa av oss var "tvungna" att stanna och nosa då och då.

Nu återstår 2 pass av min utmaning och jag har fyra dagar på mig. Lätt som en plätt (om jag får hålla mig frisk!). Återstående två pass springer jag nog ensam, med gott samvete. Hunden kommer att få mer motion än mig kommande dagar i vilket fall.

About health

Strunta i vågen!



Se dig hellre i spegeln och känn efter i klädernas passform. Vågen gör dig sällan rättvisa, exempelvis när vikten omfördelas över kroppen. I spegeln ser du dessutom DIG och inte en siffra som vågen visar. Var rädd om dig.

 


Quote of the day

It's never too late to set another goal or to dream a new dream.


How to feel good about yourself I

Stressa ner hemma

Köp hem lermasker, hårinpackningar, färgstarka nagellack, väldoftande hudkrämer och koppla av.

 

Vitare tänder

Om du inte hinner borsta tänderna mellan målen kan du gotta dig i krispiga äpplen, morötter eller selleri som håller tänderna bländande rena.

 

Gå dig stark

En powerwalk på 30 minuter bränner kalorier och är dessutom jätteskönt. Skonsamt, gratis och ruskigt effektivt.

 

En bra start på dagen

Gå upp lite tidigare och njut av en portion av fullkorn till frukost, exempelvis havregrynsgröt. En god vana som jämnar ut blodsockret så du slipper suget efter något sött och onyttigt.

 

Träna dig glad

Träna för ett bättre välbefinnande, för att få mer energi och framförallt för att hålla humöret uppe.


About health

Ät dig ohungrig - inte proppmätt.


Give it a rest

Det är sällan jag vilar från träning på lördagar, men idag är en sådan lördag. Kroppen känns lite si sådär och även om jag inte vill något hellre än att ta mig ut och springa en sväng så har jag tagit beslutet att vila. Huvudet känns rätt tungt, kroppen något seg, halsont gör sig påmint av och till - så därför VILA. Eller vila och vila, jag har hunnit med en kortare powerwalk på 30 minuter och lite yoga idag. 

I morgon (beroende på hur jag mår) tänker jag ta milen, i lugnt tempo och inte för ansträngande. Eventuellt lägger jag in lite powerwalk under tiden. Det återstår att se hur jag mår och vad jag/kroppen vill ha.

Tips för hemmaträningen

Det är mycket skit som kan finnas på YouTube men ack vilka guldkorn som också finns där. En hel uppsjö av bra och inspirerade workout-videos. Själv är jag på jakt efter yogaövningar, och hittade bland annat denna som trots sin korta tid bidrog till att jag fick upp värmen i kroppen. Denna video är dessutom en del i en serie.

Hösten 2010 tänker jag bland annat ägna till yogapass via YouTube!

Feel the beat


Done!

Challenge in September:

7 pass av 10 avklarade


Let's go!

Nu kör vi - jag & hunden pass nr 7.

Go go go!



Boosta din motivation

Knep för att komma ut oftare
Köp nya, snygga och sköna träningskläder. Om du inte redan använder funktionsmaterial, är det hög tid att börja nu. Träningen kommer att bli mycket behagligare.

• Roliga prylar piggar upp. Börja träna med pulsklocka, skaffa en GPS-klocka eller någon annan elektronik som hjälper dig mäta och analysera din träning.

• Räcker inte fågelkvitter och natur som underhållning? Ta med favoritmusiken ut. Eller kanske kan ljudböcker eller podcastade radioprogram hjälpa dig att fördriva tiden medan benen pinnar på.

Anmäl dig till ett lopp. Det finns massor av sträckor att välja mellan, från 5 km till maraton. Med målet i sikte blir träningen mer meningsfull. Var noga med att berätta för alla du känner om loppet, så att du inte KAN dra dig ur för att det vore så pinsamt.

 

Tips från Intersport.


Shake whatever you've got



Dansa loss!

To keep

Jättesköna tunna tights. Bra komfort och perfekta att ha under andra tight/byxor när kylan smyger sig på. Skulle nog rekommendera andra om att gå ner en storlek om man ex. är en liten M så ta S istället.



Bra komfort liksom tightsen. Färgen är något mörkare i verkligheten.



Tröjan var längre än jag trodde, gick ner över rumpan (värmer bra i vinter!). Rätt så tjock i materialet, fungerar som "jacka" nu i början av hösten. Gå ner en storlek kan vara något.



Jackan var ungefär som jag hade föreställt mig. Vind- & vattentät. Klart prisvärd om den håller vad den lovar. Inte så väldigt tjock i materialet, men tippar på att den kommer hålla värmen ner till ca -10 grader. Lång i ärmarna för mig.




Jag kommer att behålla alla mina kläder, en del detaljer som jag inte är fullt så nöjd med men klart godkända i vilket fall!

Todays training

Min hals har inte blivit värre än vad den var igår, kanske har den till och med blivit lite bättre? Jag är mer än måttligt glad och planerar att få in pass nr sju i min Challenge in september.

Tänk när det är avklarat! Denna utmaning kommer jag minsann att klara av, big time!

Pulse'in

Min (tränings)partner bangade på milen idag och själv kände jag mig inte heller helt i form. Jag höll mig därför till drygt en fjärdedel av sträckan, 2,6 km. Jag misstänker att jag har något i kroppen, dyngsvettas och jag tror jag hade något högre puls än vanligt. Jag håller tummar och tår, allt som går för att jag ska hålla mig frisk! Det återstår att se imorgon om det var rätt eller fel beslut att springa den där kvarten. Men!


Challenge in September
:

6 pass av 10 avklarade :)


Gör din egen hälsoplan!

Hälsa är ett tema som går varmt idag, hur ska jag äta? Hur ska jag träna? Hur mycket? Hur lite? Är dessutom stress en återkommande känsla kan det bli lätt att prioritera bort vad saker så som träning och hälsosam lagad mat. Här följer därför några tips som kan vara en hjälp på traven till ett hälsosammare liv. Enjoy!

• Ät sunt och regelbundet. Om du är utsvulten när du kommer hem från skola eller jobb är det ingen bra idé att ge sig ut och springa. Se till att äta en bra lunch och ”underhåll” sedan med mellanmål under eftermiddagen.

• Ät mer. Om du trappar upp träningsdosen kommer du att behöva mer näring. Särskilt viktigt är det att du äter inom en timme efter träningen. Både kolhydrater och protein.

• Håll tidplanen. Detta underlättar för punkten ovan. Om du vet vilket schema som gäller för din arbetsdag blir det lättare att äta rätt, vid passande tider.

• Kom överens med familjen. Planera in
träningsdagar med din partner, så att ingen behöver känna sig övergiven vid middagsbordet. Skriv upp din egen träning i veckoschemat över barnens fotbollsträningar och gitarrlektioner, så vet alla vad som gäller.

• Börja föra träningsdagbok. Det finns särskilda kalendrar för ändamålet, men du kan också ta en vanlig kalender och ägna den helt åt träningen. Boka in dina pass, och anteckna efteråt resultatet och allt annat som kan vara relevant. T.ex. vad du har ätit under dagen och hur du upplevde dagens träning.

 

Tips från Intersport.

Powerwalk in sunrise

Dagen började jag med en lyxig frukost, müsli samt macka med massor av grönt. Därefter gav jag mig ut på drygt en halvtimmes powerwalk. Det är inte alltid det finns tid för att träna runt timmen och en halvtimme är mycket bättre än ingenting alls. För en gång skull var det klart väder och jag möttes av solens strålar som började skymta i horisonten och genom skogen. Hur härligt är det inte?

Idag hade jag dessutom möjligheten att slippa undan min cykling in till stan, men nej. Jag tar det ändå, skippar bil och buss och passar på att cykla så länge möjligheten till det ges.

Todays workout tip



Jillian Michaels en inspirationskälla och förebild för mig - här kryddar hon upp en yogapose för aktivera muskelatur & balans lite ytterligare.

Yoga är annars en bra addapt för hälsan, det vill säga behöver du bli piggare så blir du det, behöver du slappna av och varva ner så hjälper yoga även till för det.

Det vore väl ett mål att utföra lite yoga både morgon och kväll?

Quote of the day

The only thing that will stop you from fulfilling your dreams is you.

 

Believe in yourself.


Mest underbara milen

Jag höll min planering minsann - lätt regn till trots. Jag var mätt när jag gav mig ut på min nya milsrunda och gick därför första kvarten för att smälta smörgåstårta och kaffe. Sedan började jag springa, distanstempo dessutom oviss om hur vägen såg ut. Sprang fel en gång och in på en gård men kom på rätt köl igen - och rundan är nog en av de finaste jag vistats på! Jag blev störtförälskad, både till vägen, regnet och hösten. Sällskap hade jag också, hunden var mig trogen - såklart!  69 underbara minuter - varav 15 minuter bestod av powerwalk! Detta pass innebär också


Halvvägs i Challenge in September!

5 pass av 10 avklarade :)


Plans for this day

- 12-tåget hemåt
- Luncha på tåget
- Hem, byta om och...
- GE MIG UT & SPRINGA
- Hem & duscha
- Käka


Jag har en ny rutt jag skulle vilja ge mig på, ca milen tror jag det är. Jag älskar att utforska nya vägar, både bokstavligt och bildligt talat! Jag får se om jag satsar på den turen idag eller senare i veckan, beroende på väder och vind.

Nästan vilodag

Förutom powerwalken imorse har jag haft en total vilodag. Imorgon planerar jag att springa en sväng, jag siktar in mig på eftermiddagen. Jag kommer att vara hemma efter lunchtid så det vore utmärkt med en springtur då. Faktiskt taggad! Ingen löpning idag, desto bättre löpning imorgon. Jag skulle vilja springa länge! Snart springer jag dessutom i mina nya kläder då packning pågår! I like!

Sanna


Energiboost

Jag kom nyligen in från en morgonpowerwalk med hunden. I början av promenaden hade vi lite olika viljor, jag ville runt fort, fort, fort medan han snarare kunde tänka sig att stanna till och leka med mötande hundar. Sedan var jag rena militären att gå med en bit, fast vi hade det kul också!

Morgonpass är så energigivande och en bra start på dagen - något jag rekommenderar alla som har den möjligheten. Vad man gör spelar ingen större roll egentligen tror jag, bara man får endorfinerna att pumpa runt i kroppen. Själv föredrar jag cardio, helst ca 1 timmes powerwalk.

Veckans träning v. 37

Måndag - Vila

Tisdag - Löpning/powerwalk 48 min + Cykling t/r tåget 50 min

Onsdag - Powerwalk 30 min x 2

Torsdag - Löpning 32 min + Cykling t/r tåget 50 min

Fredag - Vila

Lördag - Löpning/powerwalk 60 min

Söndag - Löpning 22 min

 

Totalt:

Löpningsrelaterade pass: 4 st

Vardagsmotion/cykling: 2 st

Vila: 2 dagar

 

Nöjd med min vecka, 4 pass av 10 avklarade i Challenge in September.


Running for gold

Och nej, jag är inte en av de lyckliga och nu säkert trötta själar som sprungit diverse tävlingar idag. Nej, jag kom för en stund sedan in från en rätt så kort springtur med min hund. Knappa 4 km på drygt 21 min - ungefär i samma tempo som min snittid under Kurortsloppet kan jag tro. Benen var pigga, jag var pigg och vädret hur skönt som helst. Jag är så glad!

Challenge in september: 4 pass av 10 avklarade!

 


Skinny genes

Eliza Doolittle gör mig verkligen pigg och glad med Skinny genes.

Sanna


Taggar till tusen

-Klippa gräsmattan

-Ut för powerwalk & löpning

- Hem för att färga håret

- Duscha

- Valvakan

 

Så vad väntar jag på? Go go go!! :)

Sanna



Quote of the day

Beauty is how you feel inside and it reflects in your eyes.

It's not something physical.

 


Running in fresh air

Jag kom precis hem från ett helt underbart löppass. Efter regn kommer solsken, så även idag. Regnet som bara öste ner under dagen gick sedan över till solsken på seneftermiddagen och jag kom ut i mina löparskor tillsammans med hunden. Vi varvade 8 minuters löpning med 2 minuter powerwalk under en timme. Totalt 48 löpta minuter.

En sen hösteftermiddag som denna blir jag plötsligt påmind om varför det är så förbannat skönt att springa. I want more.

Challenge in September: 3 pass av 10 avklarade!




Sanna



Quote of the day

What isn't started today is never finished tomorrow.

 

<br /><br />
<div style="color: #000000; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; background-image: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-color: #ffffff; margin: 8px;">
<p style="text-align: right; font: normal normal normal 18px/normal Zapfino; margin: 0px;">Sanna</p>
</div>
<br /><br /><br />
<div style="color: #000000; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; background-image: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-color: #ffffff; margin: 8px;">
<p style="text-align: right; font: normal normal normal 18px/normal Zapfino; margin: 0px;">Sanna</p>
</div>
<br />Sanna



Sanna



Superfood

Såhär i förkylningstider skulle jag rekommendera vetegräs, ett slags superfood laddad med antioxidanter, vitaminer och mineraler.
Denna är i pulverform och blandas lätt i smoothie/juice/vatten. Något sötaktig smak och stark grön färg. Jag har hittills hållit mig frisk - och det tycker jag är ett gott betyg när så gott som alla i omgivningen är krassliga!





Denna produkt finns bland annat att köpa på bodystore.



Beskrivning

Vetegräs Greens

Vetegräs är ett välbalanserat, certifierat ekologiskt kosttillskott för dem som är i behov av en ren och naturlig grön superföda.

Lifestream Vetegräs innehåller vitaminer, antioxidanter och spårmineraler. Och är särskilt rik på betakaroten, vitamin C,  folsyra och klorofyll.

Vetegräs framodlat i krukor har blivit känd på juicebarer över hela världen. Lifestream Vetegräs innehåller en betydligt högre koncentration av näringsämnen än framodlat vetegräs i kruka tack vare att den skördas när de når toppen av sin potens efter att ha växt utomhus i 3 månader. Vetegräset torkas med låg temperatur för att bibehålla den höga mängden näring.

Att äta tillräckligt med kostfiber är viktigt för att hålla magen igång. De flesta människor känner till fibrernas värde i dieten, men många förlitar sig på grovt kli och glömmer bort grönsaksfibrerna, som är ovärderliga.



Sanna



Dagens planerade träning

Regnet öser ner just nu och jag planerar att lägga in dagens planerade löppass under eftermiddagen/kvällen. Det kommer bli pass nr 3 för min del i min septemberutmaning. Jag börjar närma mig halvvägs i min utmaning - detta kommer att gå galant!



Sanna



Tight booty workout


En tuff workout!


Det är viktigt att lära sig att utföra övning rätt för att inte skada sig i kroppen. Här är ett gäng tuffa övningar samt om hur de ska utföras.



Sanna



Waka waka wakna upp



Waka waka - Shakira

Trots att denna låt säkert lyssnats på ett x-antal gånger så kan i alla fall inte jag undgå att väcka kroppen och vilja skaka loss ordentligt!

 



Sanna



Shopping & motivationsboost



Kläder från H&M






Oops! Jag har tydligen shoppat. En investering i höst/vinterträningen.


Sanna



Dance and get in shape



Dance to the beat - Robyn




Sanna



Cravings II



Ett sätt att hitta motivation till att träna är att känna sig snygg när man tränar. I alla fall fungerar jag så. Att träna i snygga och funktionella träningskläder och inte någon urtvättat reklamstshirt i bomull gör att jag i alla fall känner mig "proffsigare" i min träning än om jag enbart skulle träna i shabbigare kläder.

Dessutom behöver inte träningskläder vara särskilt dyra! Denna tröja kommer från H&M och är ett kap för inte ens 200 sek.

Vardagslyx

Jag är en stark anhängare av tron på att ge sig själv en klapp på axeln då och då som ett beröm över att man tar hand om sig, är mån om sig själv, sin hälsa och kropp. Något som jag brukar unna mig är bland annat att lägga olika ansiktsmasker. Jag köper oftast mina i engångsförpackningar men man kan lika gärna göra ansiktsmasker själv! 

Denna ansiktsmask är rengörande, återfettande och återfuktande. Grönmynta ger en uppfriskande doft verkar svalkande. En ansiktsmask som är utmärkt mot torr hy.


Ansiktsmask med yogurt

1 - 2 msk yogurt 
1 tesked olivolja
1 matsked honung 
2 matskedar färsk grönmynta.

Klipp grönmynta i små bitar och krossa sedan bladen med en mortel. Blanda yogurt med olivolja och honung. Lägg i grönmynta och låt det dra någon timme. Tillsätt havregryn tills du får en lämplig konsistens.

 


Sötsug & mellanmål

 

Tips!

Igår köpte jag ett 2-pack med dessa bars från Naturdiet. Ett superbra mellanmål, tycker jag i alla fall. Smidigt att bära med sig i väskan och ett bra alternativ i fall att man behöver få energi snabbt. Jag brukar annars vara vrålhungrig när jag åker från jobb/skola vid fyratiden, igår tog jag alltdå en sådan bar vid den tiden. Jag blev ohungrig, fylld med ny energi och orkade med ett träningspass innan jag äntligen åt middag vid sjutiden.


Det bör dock observeras att jag inte rekommenderar dietbars som en ersättning för en måltid (frukost, lunch eller middag) utan som ett mellanmålssubstitut.

 

 


Free your mind

Till kvällen efter en lång och ansträngande dag är det bara så skönt att koppla av. Ikväll med hjälp av dessa sköna och meditativa melodier.




Oh, yes! Pump it

För en liten stund sedan kom jag hem efter mitt backpass i löpning. Precis så som jag planerade! Totalt 3 km "vanlig" löpning och sedan intervaller i backe. Sprang uppför 2,5 km-backen 10 ggr. OBS! Backen är inte 2,5 km, jag bara kallar den så :) En sådan cool backlöpare är jag inte än att jag springer uppför en 2,5 km backe 10 gånger i ett kör.

Men nöjd med dagen är jag absolut - särskilt med tanke på att jag kom ut en timme senare än vad jag hade tänkt från början. Ibland händer det att livet kommer emellan.


Challenge in september: 2 pass av 10 avklarade!

Dagens planerade träning

Jag hade svårt att somna igår, åt en del chokladpraliner igår kväll så sockret flödade så det stod härliga till i kroppen. Jag kände mig så otroligt rastlös, jag är verkligen känslig mot socker den tiden på dygnet. Så när jag inte kunde sova gjorde jag upp en träningsplan för morgondagen istället. Så idag:

t/r cykling till stan/tåget.

Jag bör vara hemma (om tågen går i tid) ca tjugo över fem. Hem bara för att byta om sedan tänker, ska, planerar jag att ta mig ut i spåret. Korta spåret - men träna backe!

Uppvärmning ca 1,5 km sedan blir det backe av sedan jogg hemåt ca 1,5 km. Jag kan, jag vill, jag ska :)


Sedan hem, laga middag och myskväll.

Changed plans

Det blev ingen löpning idag, jag tar det imorgon. Eller på fredag, beroende på hur jag känner mig. Huvudsaken är i alla fall att jag klarar av min challenge in september. Heja!
Dagens motion blev i alla fall två kortare powerwalks i den krispiga höstluften. Jätteskönt.

Imorgon är en annan dag!


Get your body movin'

Robyn - Hang with me




Tove Styrke - Million pieces


Eminen ft Rihanna - Love the way you lie

Cravings I


Jag skulle inte tacka nej till att ha dessa träningsredskap i min ägo. Min planering är att investera (eller få?) dessa inom en ganska snar framtid.

Jag har länge haft en kärlek till funktionell styrketräning, core och yoga. I och med att jag dessutom numer endast tränar på hemmaplan så vore gymbollen och träningsmattan ovärderliga. Tänk vad nya redskap eller nya träningskläder också ökar motivationen till att träna (mer!). Så, ge mig! :)








Casall gymball & casall yogamatt


Gettin' started

Efter en kopp kaffe och en snabb sväng med sambon in till stan började jag min dag med en halvtimmes powerwalk. Det duggade lite lätt, men av någon anledning ser det ofta ruggigare ut inifrån än när man väl kommer ut. Oftast är det uppfriskande med friskt regn mot ansiktet.
Sedan unnade jag mig en lyxfrukost med leverpastejsmackor, ägg och te. 


En bra start på dagen med andra ord!







Challenge in september

Mitt mål i september (eller sista halvan av september) är att komma ut och springa 10 gånger. Målet sträcker sig på en period om ca två veckor, 13 september - 30 september. I målet inkluderas såklart (!) rena löppass men också andra löprelaterade träningspass, exempelvis löpning varvat med powerwalk.


Run mixed with powerwalk

Ikväll kom jag ut på en helt fantastisk egen-tid-runda. Började med 5 min powerwalk, därefter 15 min löpning och sedan om igen. Avslutade sedan med nästan tio minuter powerwalk. Totalt: 30 min löpning och 20 min powerwalk.

Det var en så fin kväll också, träden börjar att glöda i höstens färger. Hösten är min tid. Så inspirerande och en årstid då det är lätt för mig att ta mig ut.






Challenge in september: 1 av 10 pass avklarat!

Feel the beat


MGMT - Kids

Det hade inte varit helt fel att köra någon kondition till denna låt idag!

Oh, no! No run!

Denna dags planerade löpning tycks gå i stöpet, tanken var ett återhämtningpass efter tävlingen igår. MEN jag hade oturen att bli attackerad av getingar, måste trampat i något bo eller något - hur som helst resulterade attacken av tiotals förvärvade stick. Ont till tusen och jordens panik. Nu är jag jättetrött och tror jag gör bäst i att vila från löpningen idag.

Istället tänker jag ägna åt mig att rå om mig själv på ett något lugnare vis med avslappning och skön yoga-influerad musik.

TÄVLING

Idag tävlade jag för tredje gången i mitt liv - i löpning. Kurortsloppet 5k. Planeringen var att ta det lugnt i början för att jag sedan skulle orka med en ökning på slutet. MEN tempot var högt i början och klungan for iväg i ett 4:30-tempo. Efter första km klockade jag 5:18 och efter två km 9:37, sedan var jag tvungen att lugna ner mig med håll och tung andning. Jag gick tre korta partier men lyckades i alla fall åstadkomma ett personbästa på 27:22 min. Men bättre ska det bli! :)
I övrigt gick jag i mål på en sjätteplats av tio tävlande i min klass.

Veckans träning v. 36

Måndag: Vila

Tisdag: Löpning 45 min + cykling t/r stan 50 min

Onsdag: Vila

Torsdag: Cykling t/r stan 50 min

Fredag: Löpning 30 min + powerwalk 30 min

Lördag: Powerwalk 45 min

Söndag: TÄVLING - Löpning 5k 27:22 - PB



Totalt:

Löpning - 3 pass

Powerwalk - 2 pass

Vardagsmotion/cykling - 2 t/r pass

Vila - 2 dagar

Nöjd? Absolut, dessutom PB på tävlingen!

RSS 2.0