For those who like

Just nu har Campadre en Reebok-kampanj, som kan vara värd att kolla upp!



Meeting saturday morning

Denna lördag kickade jag igång med en välbehövlig powerwalk. En halvtimme lång men tillräckligt för att samla energi och för att planera den kommande dagen. Dessutom märks det så väl att det lider mot ljusare tider nu, gatubelysningen släcktes vid ca kvart i sju! Hur underbart?! :) Ge mig ljus, värme och vår.

 

I väntan på våren ska jag baka kakor som jag ska bjuda på ikväll.


Dagens

Dagens motion bestod av en powerwalk på 75 minuter. Seg i kroppen och huvudet, så himla nöjd att jag tog mig an denna ändå :)


Mäktigt


On the edge

Jag trotsar allt vad förkylning heter, eller ja, nästan i alla fall. Jag kunde inte låta bli en snabb powerwalk i solskenet. 35 minuter rörelseglädje, med bra fart i benen och svidande vader.

 

Därefter, 20 minuter yoga med fokus på nedre, inre bålmuskelatur.

 

Halsen känner jag fortfarande av, jag hoppas att det inte förvärras. Jag vill träna mer under min ledighet :)


Avokado

 

 

Avokado är en frukt proppad med enkelomättade fetter, det vill säga rätt sorts fetter. Avokadon innehåller också vitamin B6, folsyra, kalium och A- och E-vitamin och antioxidanter.

 

Avokadon gör dessutom nytta på både insidan och utsidan, gör en ansiktsmask med avokado mot torr hy eller solsvidande hy. Också håret mår bra av en avokadoinpackning.

 

Tips! Låt avokadon snabbmogna i rumstemperatur tillsammans med några äpplen i en skål.


Oh no...

Min långhelg har precis börjat. Jag har planerat för träning, löpning. Och så vaknar jag med halsont, det känns allmänt blä. Skit också. Jag vill inte spendera min minisemester med att vara förkyld.

 

Jag tänker jag kurera mig idag. Ingen löpning bör det bli, men kanske yoga? Kanske en pw?

 

Jäkla taggtråd i min hals.


Walk of yesterday

Igår samlade jag på mig 105 minuters powerwalk. Uppdelat i två sträckor. En friskvårdstimme med kollegor på 70 minuter. Och sedan sträckan hemåt i en karriär på 35 minuter.

 

Känns bra! :)


Walk of power and cold

Dagens motion fick idag bjuda på en 35 minuter lång powerwalk hemåt. Jag var helt och hållet i min egen värld och höll på att missa hållplatsen jag hoppar av vid. Men jag hann, och min powerwalk blev så lång som jag hoppades.

 

Nu önskar jag mig ljusare kvällar, om inte annat så ändå något varmare. Så fort ljuset är här längre kommer mina promenader hem och kunna bli längre. Eller gärna en löptur hemåt framöver?

 

Ge mig vår nu.


Dagens

Dagens motion blev totalt 55 min fördelat på;

 

30 minuter löpning/promenad

25 minuter yoga - psoas flow

 

Detta yogapass aktiverar verkligen nedre bukmuskleraturen, jag hoppas på träningsvärk imorgon.


Running in evening sun

En halvtimmes löpning/promenad avklarad. Sprang ca 20 och slog följe med en granne som var ute med sina hundar en bit, så ca 10 min promenad. Bra träning för hunden i alla fall :)

 

Och vad gäller löpningen så är jag på gång igen. Äntligen. Nu gäller bara att hålla i detta.


Planning this sunday

Min söndagsplanering;

 

- löpning

- yoga


Running in -14°

Mitt första löparpass på väldigt lång tid är avklarat! Tjoho! Bara tanken gör mig så glad. Inte särskilt långt, en runda på 25 minuter tillsammans med världens bästa killar  Vid femtiden gav vi oss ut. Solen började på att gå ner och helt vindstilla. Dock raserades den stilla romantiken rätt snart då vår kära hund fick tokryck hela tiden och passet kantades av fartlek :)

 

Imorgon är det jag som ska ut och springa igen.



Changed 'em again

Jag kom att jag tagit tag i massa grejer här hemma och kunde därför inte in till stan som jag spontant planerade. Jag provade istället ett nytt yogapass - psoas flow. 20 minuter långt med fokus core. Mycket skönt!


Changed plans

Jag hade hoppas yoga denna morgon, men av någon anledning är mitt internet segt. Jag brukar yoga till youtube-videos när jag inte har möjligheten att pass irl. Därav ändrade planer; det blir en pw istället. In till stan, time to go!



Walk 500 miles

80 minuter powerwalk har jag fått till idag. En på 60 min under morgonen. Jag hade det lyxigt med sovmorgon så hann en sväng innan utbildningen idag!

 

Sedan blev det en 20 minutare med chef och kollega på lunchen - med temat komma igång att springa igen. Woho! Jag hoppas bara nu att det inte blir något av känningarna jag haft i halsen. Löpningen avvaktar jag med till helgen. Kom-igång-pass står på schemat lördag och söndag, hoppas jag!


Get going

Idag kan jag redovisa 35 minuter powerwalk längs med cykevägen hem. Sällan har jag varit i sådant behov av en pw som idag! En heldag inne, där allt går ett i ett. Så skönt att rensa tankarna och skaka av sig jobbet på vägen hem! I like.

Oh, yes!

Poweryoga i 35 minuter

 

- katsching! :)


Heading for new goals

Jag har sex träningstimmar som mål även denna vecka. Skillnaden är att jag ska få till 2 pass med löpning. Oh yes, I'm on again.


Veckans träning

Måndag: Powerwalk 35 min

Tisdag: Powerwalk 25 min + powerwalk 75 min

Onsdag: -

Torsdag: Snöskottning 70 min

Fredag:-

Lördag: Powerwalk 35 min x 2 + Snöskottning 15 min

Söndag: Powerwalk 75 min

 

 

Totaltid: 6 timmar och 5 minuter. Jag är i mål och nöjd med det. Min vecka har varit bra, och nu börjar jag bli sugen på att ta tag i annat vad gäller träning. Äntligen!


The last powerwalk this week

Tiden försvann fortare än vad jag hade planerat för idag. Så jag hann inte med den min 1,5 milsrunda idag. Det fick räcka med halva sträckan. Tänkte att det inte är så kul att vistas mitt i skogen när det blir mörkt, så 7,5 km blev det istället.

 

Men så skönt. 75 minuter tog det idag. Tiden innebär också att jag är i mål för veckan, jag har hållt mig i rörelse mer än 6 timmar. Kanske blir det mer framåt kvällen, kanske blir det yoga.

 

Nu är jag sprudlande glad efter min härliga solskenspromenad. Riktigt välbehövligt efter gårdagens bravader med mycket skratt, vin och hög musik.


Sunshine energy

Solen lockade ut på en powerwalk nu vid lunchtid. En till på dryga 30 minuter. Sedan snöskottning på det -  och katsching så har jag rört på mig ytterligare 50 minuter idag. Dessa lediga dagar är helt fantastiska. Jag är himmelens glad att jag inte är student längre. Så skönt att göra precis vad som faller mig in under mina hemma-dagar.

 

Nu ska jag improvisera en lunch, något med ägg, jordgubbar, hallon och annat jag hittar i kylskåpet.



Goal in time

120 minutes left to go before this week ends.


Update: 70 minutes to go.


Gryningspromenad

Min sambo jobbar idag och när han skulle bege sig till jobbet klev jag upp. Tog en powerwalk runt samhället i gryningsljuset tillsammans med hunden. En halvtimme i runda slängar innan frukost blev det.Visserligen var det svinkallt - men så fint!  Till och med gatubelysningen hade släkts när vi kom in i samhället igen när vi svängde från bruksvägen. Dagarna blir längre kära vänner. Om lite drygt en månad blir dessutom mina arbetsdagar kortare - och då är det jag som tänker vistas ute så mycket det går. Love.



Strength

My mind, body and spirit are strong.

I take time each day to rejuvenate and recharge.

I draw from a deep well of peace and calm.

I breathe in strength and release my fears.

I go after my heart's deep desires.

I can accomplish anything.

All of my dreams are coming true.

I focus on my goal and have the strength to make it happen.

 

I choose to be unstoppable.

I am strong.

I act in spite of my fears.

I am bigger than my concerns and worries.

I go for it with gusto!

I can do anything I put my mind to.

Each day I am getting stronger.

I take great care of myself.

The strength of others inspires me daily.

I trust my intuition and live a courageous life.


Powertisdag

Idag har jag avklarat 100 minuter powerwalk. Så skönt! Först blev det knappa halvtimmen på lunchen, i solskenet med två kollegor. Väldigt skönt med en bensträckare - kanske särskilt denna dag! Och sedan åkte jag hemåt tidigare och tog en långpromenad hemåt. Väldigt halt bitvis, därav ett något långsammare tempo än önskvärt. Dock tog det en del i musklerna så kanske jämnade det ut sig? :)

 

Helt otroligt skön känsla i kroppen. Dessutom är jag helt färdig med skolan, det sista betyget är i hamn och jag har 3,5 år högskoleutbildning bakom mig.

 

Idag är det jag som klappar mig själv på axeln!


Summarum vecka 5

5 timmar och 45 minuter motion är totalen för denna vecka. I alla fall den rörelse jag fått när jag klockat mig själv.

 

Veckan som kommer siktar jag på 6 timmar + mer motion under vardagarna än denna vecka.


Transportsträcka

Min kära cykelväg hemåt. 35 minuter tog det. Det var givetvis en powerwalk. Inte alls samma varierande underlag som igår, mer barmark även om det var isigt och halt på vissa ställen. Klar himmel på vägen hem, och därför var det något ljusare än igår.

 

Men kära, ge mig vår snart!


Dagens: Slippery walk

Dagens motion har blivit en 35 minuter kort/lång powerwalk beroende på hur man ser det. Det var i alla fall väldigt varierande underlag, allt från barmark, isigt och blött till snötäckt. Rätt så spännande när det annars nästintill är kolsvart. Förutom förbipasserande bilar.

 

Men ack vad denna stäcka hemåt gör mig gott. Jag hinner varva ner och slappna av från jobbet innan jag är hemma. Det är guld värt. Nu längtar jag tills det blir allt ljusare så att jag kan ta mig en ännu längre sträcka hemåt, eller varför inte genom skogen ibland? :)



RSS 2.0