Third best in my county

Igår sprang jag veckans andra lopp - terräng DM 4k. Och vad händer? Jo jag ramlar in på en tredjeplats och blir därmed tredje bästa kvinnan i Sörmland i min klass. Haha, det är ju sjukt. Särskilt med tanke på min tid; 21:48. De övriga sprang på 16-17 minuter.

 

Nu blir det intervaller för att pressa tider och träna med mjölksyra :)


What doesn't kill you...

... makes you stronger.

 

35 minuter backintervaller - dessutom i terräng. Benen är trötta och känns hur tunga och svullna som helst, men ack vad nöjd och glad jag känner mig!


Give it all



Dagens plan; Backintervaller.

 

Mosa, mosa, mosa...! Dock en arbetsdag först, men sen så!


Last easter walks

Förutom att ha tagit mig igenom 10k i löpardojorna i Enhörna så har jag och mina pojkar tagit 2 x 30 min powerwalks. En pw imorse innan tävlingen och så nu en sedan framåt kvällen. Så himla gött att få utlopp för energi - och få energi.

 

Imorgon är det dags för en ny arbetsvecka. Dock en tre-dagars :)


Easter run no° 3

Idag var det alltså dags för årets första lopp - och mitt hittills längsta! Påsksmällen på 10k. Det var varmt så inåt (!). Säkert över 25°c i solen. Värmen var det jag upplevde som tuffast. Men det handlar om att vänja kroppen, i augusti kommer inte temperaturen (förhoppningsvis) kännas lika påfrestande. Men hur som helst;

 

Jag betade av en mil i dag på 56:07. Tror det är PB! :)


Easter walk no°2 & no°3

Denna söndag och påskdag har jag ägnat mig åt att vara utomhus i solen. Så härligt. 45 minuter ägnades under förmiddagen åt en promenad med mina killar. Nu under eftermiddagen har jag tagit mig ut på en 50 minuter powerwalk med hunden. Jag har massor med energi i kroppen, men den behöver jag spara på till morgondagens lopp. Mitt längsta lopp hittills.


Easter walk

Denna påskaftonsmorgon bjöd på en 45 minuter lång powerwalk för mig och hunden. Superhärlig morgon! Sol, dagg och massor av fågelkvitter. Snacka om att få energi! :)


Easter run No° 2

35 minuter löpning tillsammans med min hund. Killen sprang framför oss, vilket hunden tyckte var lite jobbigt. Ca 6,5 km blev det i alla fall och påsklöpningens andra runda.

 

It feels good.


Easter run No° 1

Skärtorsdag och istället för kvasten och svarta katten till blåkulla tog jag på mig löpardojjorna och bruna hunden runt spåret. En halvtimme tog det för oss, och då stannade vi till ett par gånger. Hunden hittade till och med en tjej han lekte med ett par-tre-fyra minuter.

 

Min kropp kändes dock rätt så pigg, dessa 5k kändes som en rätt så korta sträcka. En skön känsla till Påsksmällen som vankas...



Run - rest - run

Igår avnjöt jag 45 minuters löpning hemåt. Jag hade turen att mina svärföräldrar kom förbi med bilen och kunde plocka upp min ryggsäck efter ca 3 km. Hujedamej vad skönt och lätt det gick sedan!

 

Idag planerade jag en powerwalk hemåt, men var sjukt trött i kroppen. Det resulterade i 25 minuter pw och sedan busigt nog skjuts hem till dörren. Så lite har jag ändå rört på mig idag. Det är dock viktigt att lyssna på kroppen, och idag sa den vila. So I did.

 

Imorgon däremot - då är det löpning som gäller. Jag funderar på om jag ska ge mig i kast med spåret :)


75 minuter Carpe diem

Jag försöker tänka mycket carpe diem, varje dag är för dyrbar för att kastas bort på sådant som inte ger något. Dock kan ju inte alltid allt ge en allt, de finns ju viss rim och rason i saker och ting och i livet. Men lite carpe diem varje dag tror jag är fullt möjligt.

 

Min carpe diem-grej idag blev dock en kaffe i solen på lunchen samt en 75 minuter lång powerwalk hemåt i 18° värme (i skuggan!!). Woho! :)


10k run

Karamellen jag sög på igår handlade om huruvida jag skulle ge mig i kast med ett 10k-lopp annandag påsk. Självklart ger jag mig i kast med det! var lite tveksam först, men sen tänkte jag att jag nog hoppar på ändå.

 

Idag var jag ju liksom tvungen att känna på distansen. Tänkte springa själv. Men sen när jag såg blicken från min hund när han förstod att jag skulle springa så fick jag tänka om.

Vi förbättrade oss med 4 minuter! trots att han badade längs med vägen 4 ggr. 63 minuter tog det för oss. Inte helt illa. Jag undrar vad tiden hade blivit om jag var ensam. Jag kände mig pigg och stark hela vägen - en skön känsla att plocka fram när påsksmällen går av stapeln nästa vecka.


Repeat your favorite

Imorse kl 07:00 begav vi oss ut på en powerwalk innan frukost. Eller ja, efter frukost för hunden och innan för min del. Vi två i skogen i 45 minuter. Gudomlig start på dagen!

 

Sedan hem till kaffe och äggmacka :)


Carry you away


Weak abs

 

Jag kan bara konstatera att styrka tappas fort! Körde mitt korta men ack så intensiva magprogram på 6 minuter förut. Min tanke innan var flera set - men jag skakade mig igenom sista övningarna. Inte ok. Nu ska jag bygga upp min styrka igen.

 

Det är viktigt med stark bål om man roar sig med att ränna runt. Och på tal om att ränna runt så har jag minsann en karamell att suga på...


Power start this weekend

Jag vaknade pigg och alert 6:30 imorse. 6:45 begav jag mig ut med hunden för en powerwalk, vårens premiär i spåret. Så härligt och jag hade rejält med kraft i kroppen fastän jag inte hade ätit frukost innan. Störtskön start på denna helg!

 

I 50 minuter for vi fram genom skogen :)


Stubborn runner

Det var inte med samma kraft som jag hade i förrgår nu när jag sprang hem på eftermiddagen. Men gick jag något? Nej! Det är jag oerhört stolt över, kändes rätt segt redan från start - men med blicken fäst i horisonten bar benen mig hem i alla fall i ett 6 min-tempo. Det duger gott :)

 

Ytterligare 7,8 km avverkade denna vecka. Perfekt transportsträcka hemåt med ryggsäck och allt.


Heavenly run

Enligt planerna sprang jag hem från tåget efter jobbet. Efter några steg tänkte jag att jag banne mig kände mig piggare och mer alert i kroppen än vanligt. Grymt skönt. Ännu skönare att den känslan satt i gott som hela vägen, nästintill 8 km.

 

Det är för sådana pass som jag springer - känslan av att vara lätt och stark i kroppen (sen om det ser ut tvivlar jag på!). Jag njuter fortfarande av min upplevelse, bestående av 7,8 km ca 43 minuter.

 

I morgon vilar jag mig stark bland trevligt och stort sällskap och trerätters middag.

 

 


Runway plans

 

I eftermiddag är det jag som ägnar mig åt löpning hemåt. Längtar faktiskt tills dess!


Dagens

 

Denna eftermiddag fick bjuda på en powerwalk hemåt på 76 minuter och ca 450 förbrukade kcal. Istället för snö vid vägkanten är det tussilagos nu och 18° i solen! Att bara se knoppar brista är visst lite av ett lyckorus för mig, denna vår 2011.

 

Jag får för mig att det är länge sedan jag uppskattade våren så mycket som i år. Eller när jag tänker efter så är det ett bra tag sedan jag mår så fantastiskt bra som jag gör nu. Det kan jag både härligt och ärligt konstatera.

 

Nu fattas bara lite påsk så jag får några lediga dagar ;-)


Veckans motion

Denna vecka har bjudit på en del träning och en del förkylning, vilket har varit mindre roligt. Men så här har veckan sett ut;

 

Måndag: Powerwalk 60 min

Tisdag: Powerwalk 60 min

Onsdag: -

Torsdag: Powerwalk 70 min

Fredag: Powerwalk 70 min + powerwalk 20 min

Lördag: Powerwalk 35 min + löpning 45 min

Söndag: Löpning 35 min

 

Summan är en hel del promenader och två löppass. Kommande vecka hoppas jag kunna använda mina nya löparskor lite mer :)


5,5 km in oldies

 

Tidigare begav vi oss ut på veckans andra springtur jag och min hund. 5,5 km på dryga halvtimmen.

 

Jag kunde konstatera att det är stor skillnad på mina nya och gamla skor. Detta pass sprang jag i mina gamla supernovas, sista biten började jag känna av domningar medan jag sprang längre igår och fick inte en enda domnande känning i fötterna.

 

Jag mina nya skor.


Her majesty in sports

H&M SPORT.

 

En hel del av mina träningskläder kommer faktiskt från H&M, kläder i bra prisklass. Ge mig sommar så att jag kan träna i kortärmat.


7 km later

 

Egentligen tror jag att jag skulle ha vilat ytterligare en dag från löpningen - men jag kunde inte hålla mig. Solen, värme, vår, nya löparskor... jag var liksom tvungen!

 

Så fantastiskt jäkla skönt i dryga 40 minuter. Tillsammans med min fyrbenta vän,  vi sprang fint och förbrukade 528 kcal.

 

Nu ska jag krya på mig ännu mer.


April measures

 

Mina mått sedan sist;

 

Hals: 31 (0)

Byst: 80 (-3)

Överarm: 26,5 (-1)

Midja: 68,5 (-1,5)

Höft: 83 (-1)

Rumpa: 92 (-2)

Stuss: 94 (-2)

Lår: 55 (0)

Vad: 37(0)

 

-10,5 cm sedan mätningen i mars. Jag är förvånad, men rätt häftigt att se vad lite träning kan göra. Det är knappast så att jag lagt om kosten något särskilt. Nu siktar vi mot maj :)


Good morning powerwalk

 

Älskade lördag och älskade solskensmorgon! Jag känner mig riktigt glad och uppåt.

 

Jag och min trogne vän tog oss ut på en drygt 35 minuter lång powerwalk. En himla bra och lyxig start på dagen. Uppiggande och stärkande.


Building up

20 min bonus-pw under morgonen och sedan 70 min pw hemåt - i solsken samtidigt som det regnade och två regnbågar sträckte sig över himlen.

 

Jag kan ju lätt säga att det var med lätta steg jag gick mot både helg och riktiga vårkänslor :)

 

Imorgon planerar jag för löpning.



Wish


Last days

Måndagen bjöd på en timmes pw tillsammans med en av svägerskorna. Mycket trevligt! Himla skönt med sällskap som variation, oftast är jag den som tränar ensam.

 

Gårdagen bjöd också den på en timmes pw. Lite kortare än vad det var tänkt då jag blev upplockad längs med vägen, men det gjorde inget.

 

Jag har sovit alldeles för lite senaste nätterna, vilket kroppen känner av på en gång. Exempelvis kom halsont som ett brev på posten. Istället för en springtur är det jag som vilar idag. Sömnbrist är inte alls bra. Jag ska återhämta mig, sen kommer jag igång hårt igen! :)


April goal

 

Träningsmål för April:

 

1200 minuter träning

 

minst 12 löppass

 

Kort och gott - och hårt!


Veckans motion

Måndag: Powerwalk 70 min

Tisdag: Styrka mage 6 min + Löpning 20 min

Onsdag: Löpning 45 min

Torsdag: -

Fredag: Powerwalk 70 min

Lördag: -

Söndag: Löpning 25 min + Styrka mage 6 min

 

 

Totalt 240 minuter träning. Nöjd med 3 löppass - dock hade de gärna fått vara lite längre. Kommande vecka ska banne mig bli MYCKET bättre! :)

 

Go me!


23 minutes with my oldies

 

Med en hel del oroskänslor innanför skinnet stod jag inte ut längre, jag trotsade regnet och gav mig ut på en sväng. En tjugotreminuters-sväng en gamla löparskorna. (Jag vill ju inte grisa ner mina nya helt och hållet på en gång.)

 

Lite seg i kroppen och den krypande känslan la sig inte helt på en gång. Dock börjar den att göra det nu, ytterligare en halvtimme senare. Tacka vet  jag adrenalin!

 

Asics har så rätt i; Running releases more than just sweat.

 

Nu mår jag bra.


Shop 'til you drop

Min nya sko - efter en hel del testande på löpband och efter fotavtryck etc. Nu är det bara hoppas på att skon är så bra som det känns just nu.

 

Jag har visst sprungit med pronationsskor utan att vara i behov av det, så verkligen bra att testa ut vilka skor det är som är den bästa!

 

Premiärtur på g.

 

Tack Löplabbet :)


Shopping

... nu beger jag mig till Löplabbet - SPÄNNANDE!

Gårdagens

Min kaffe-dejt ställde in igår - resultatet blev istället 70 minuter powerwalk hemåt. Egentligen mycket bättre än en kaffe stan :)



RSS 2.0