Running among clouds

57 minuter löpning, delvis på asfalt men större delen av sträckan i snårig terräng och på spåret. Inte så himla högt tempo men riktigt kul pass med tanke på underlaget. På vissa ställen syntes knappt stigen för allt blåbärsris. Såklart tillsammans med min lilla fyrbenta vän. Hur långt jag sprang vet jag dock inte, men jag tippar på att det blev ca milen i alla fall.

 

 


A morning pw

Nyligen hemkommen från en morgon-pw med hunden. Mulet väder men inget regn och pigga ben. Nu har kroppen vilat i flera dagar och fasiken vad härligt det är att röra på sig då! 5,1 km på 48 minuter, ca 360 förbrända kcal.

 

Bästa starten på dagen :)


Drygt en kvartsmara

12 km distans, njutning och kvalitetstid med lilla familjen. Hur skönt som helst efter en sjukt ansträngande dag på jobbet. Ikväll var löpningen den bästa återställaren jag kunde tänka mig. 75 minuter medicinering.


Be motivated by Nike


I said please don't slow me down


I'm fighting it

 

LÖPNING på dagens schema. 10 minuters uppvärmning med min fyrbenta kille. Därefter 5 x 5 minuter tröskel med teknik och 2 minuters vila med min tvåbenta kille. Fortfarande seg i kroppen, inget riktigt svar men känslan efteråt är värt varje kämpigt steg.


Go on self, step it up


Motivational


Race walking

 

Nu på morgonkvisten strax efter kl. 6 gav jag mig ut i skogen med hunden på en rejäl powerwalk. Något längre än igår, men mycket snabbare. Ungefär sista 1,7 km hemåt gick jag intervaller - gick så snabbt jag kunde mellan varannan stolpe längs spåret hemåt. Därimellan gick jag i mitt vanliga tempo. Jag måste sett galen ut och fasiken vad det tog i benen!

 

Totalt 7 km på 63 minuter med 629 förbrända kcal.

 

En minst sagt uppiggande start på dagen!


Holiday joy

 

Igår eftermiddag stack jag och pojkvännen ut på en löparrunda. Tanken var först tröskel men vi båda kände oss sega och tunga så det blev ett diastanspass med en del tjatter. Ett himla bra sätt att umgås på :)

 

Efter 5 km och 29 minuter kände vi oss nöjda och njöt sedan ordentligt av en grillkväll vi blev bjudna på.


Powerwalk in the morning

Kvart i sju begav jag mig ut i skogen med hunden på en pw. Solsken. Fågelkvitter. Grönska. Så himla skönt. Upp och ner längs med snåriga stigar i ca 70 minuter och ca 450 förbrukade kcal. Finns det någon som haft en bättre start på dagen?

 

Jag har haft en helt galen träningsvärk efter mjölksyrepasset i onsdags och idag var den första dagen som jag inte känner mig död i benen. Äntligen återvänder kraften :)

 

I morgon planeras det för en minst lika underbar start på dagen.


Lactic



Mjölksyretålighet, med tanke att det ska bubbla i blodet. Kort och intensivt pass.

 

6x20 sek sedan 2x15 (4+) 20 (3) 25 (4+) 20 (3) 15 (4+) med promenad/vila emellan. Trött efteråt!

 

Totalt knappa halvtimmen, perfekt att bli helt slut på kort tid lite då och då. Även om jag gillar "myslöpning" också :)


Vardagslyx

 

Nyligen hemkommen från mitt livs första hotestonemassage. Väldigt avslappnande och himla härlig känsla av de varma lavastenarna som liksom flöt över kroppen i 90 minuter! En riktig helkroppsmassage med varma oljor och heta stenar. Imorgon ska jag visst känna mig fylld av energi - vi får se vad som händer ;-)


Hotstone

Igår startades denna vecka upp med ett löppass, 4x10 minuter tröskel med 2 minuters vila. Totalt 46 minuter. Åh, vad mina ben var sega. Rumpan och låren kändes stora och tunga. Jag försökte intala mig att det var snabba, lätta steg jag hade - och bitvis funkade det :) Bra start på veckan ändå!

 

Idag blir inte desto sämre, även om jag tar mig en vilodag idag. Efter jobbet ska jag nämligen iväg på en hotstonebehandling, spännande!


Veckans motion

Måndag: Löpning ca 40 min

Tisdag: Löpning/promenad 75 min

Onsdag: Löpning 40 min

Torsdag: -

Fredag: -

Lördag: Löpning ca 60 min

Söndag: Powerwalk 55 min + styrka för magen 6 min

 

Styrketräning är det gott om när jag tränar, eller nej. Kommande vecka får styrka helt enkelt bli en utmaning. Målet för vecka 20 får bli minst 60 minuter bålstyrka, det är jag minst sagt i behov av! Men löpningen denna vecka, den är jag minsann nöjd med! Jag och pojkvännen är inne i värsta träningsperioden nu, och vi båda är helt pepp! :)


Runmania


May measures

 

Hals: 30 (-1)

Byst: 78 (-5)

Överarm: 27 (-0,5)

Midja: 67,5 (-2,5)

Höft: 82 (-2)

Rumpa: 90 (-4)

Stuss: 94 (-2)

Lår: 55 (0)

Vad: 37 (0)

 

Totalt - 17 cm sedan första mätningen, - 6,5 cm sedan sist. Jag upphör inte att förvånas vilka förändringar det faktiskt blir över kroppen under en månads tid. Undra på om jag kommer att spräcka - 20 cm-gränsen i juni? Min kropp tycks i alla fall förbränna uppifrån och ner, utan tvekan.


Annorlunda lördagsnöje?

Igår kväll strax efter åtta, när resten av Sverige och Europa (?) tittade på Eurovision song contest så gav jag mig ut på ett distanspass med pojkvännen. En timmes löpning. En mil. Måhända att det minst sagt är ett annorlunda lördagkvälls-nöje, men fanken vilken härlig kväll! Helt vindstilla, skön temperatur, klar himmel och solnedgång. Helt fantastiskt.


Training in rain

Jag kände mig inte helt pigg och fräsch imorse när jag och hunden begav oss ut för en powerwalk. Trött i benen var jag också, så jag tog mig fram långsammare än vad jag brukar. 55 minuter, 5,5 km och 351 kcal senare är vi hemma igen. Med en stor kopp te :) Regnade gjorde det med dessutom! Så ja, jag är lite stolt över att jag tog mig ut ändå.


Changeling

Ändrade planer: 35 minuter löpning och 40 minuter promenad med pojkvännen. Det är inte illa det heller :)


Run baby

Igår var det 200 m tröskel varvat med 200 m jogg på schemat - dryga 40 minuter.

Idag däremot är det dags för 2x25 minuter också det tröskel (!) med 3 minuters vila, som står på schemat.

 

Run for millions.


Sunday


Start!

Nu är jag hemkommen från en powerwalk med hunden. En himla fin majmorgon vill jag lova! Jag hade massor med energi så vi gick 8k lite drygt, 73 minuter tog det för oss och ca 545 kcal förbrukade.

 

Jag är medveten om att det för vissa kan kännas sjukt att studsa upp vid 6-tiden under helg och lediga dagar  - men för fanken(!) morgontimmarna är alldeles för dyrbara för att sova bort. Men visserligen står det ju nästan morgonmänniska i pannan på mig :)


Candy

400 m tröskel med teknik varvat med 200 m distans blev veckans lördagsgodis. Inte illa, en riktigt fin kväll dessutom. Jag börjar på att bli snabbare, 5k-varvet tog mig 25 minuter :)


Keep on going

Flera dagar, tävling och träningspass senare så är det helg igen! Under veckan som passerat har jag hunnit med ett löppass med mina två på 30 minuter, sprungit ett lopp på 2,4 km som tog mig 10:34 i tid och nu under morgonen unnat mig en pw på 50 minuter.

 

Planen för dagen är 400 m-intervaller varvat med 200 m jogg, tillsammans med pojkvännen.

 

Motivationen håller i sig.


Endorfiner

73 minuter långa intervaller med de två bästa. Kan man få en bättre start på veckan? Don't think so!

 

Ord är överflödiga.


Forrest

Efter en himla massa matlagning gav jag mig ut på en powerwalk på 65 minuter i skogen med hunden. Smala, snirliga stigar fulla med sten och rötter med kraft i benen. Upptäckte massor av småstigar i min skog - perfekt att springa på också! Hoppas på en sådan tur i veckan som kommer. Jag behöver terräng och jag behöver intervaller.

 

Nu tillbaka till matlagningen.


Pepp!

Jag känner mig himla motiverad till träningen just nu. Så himla kul! Igår blev det ett intervallpass med pojkvännen på ca 40 minuter. Jag tänkte att intervallerna ska hjälpa mig att få upp tempot :)

 

Imorse studsade jag upp strax efter 5:00 (!). Jag vaknade av väckarklockan, tanken var egentligen att jag skulle sova vidare men icke. Vid halv sex var jag ute på en 45 minuter lång pw med hunden. Bra start på dagen!


RSS 2.0