Veckans träning v. 43

Måndag: Löpning 45 min

Tisdag: Core 40 min

Onsdag: Löpning 20 min

Torsdag: VILA

Fredag: VILA

Lördag: Löpning 25 min

Söndag: Löpning 45 mn

 

Totalt:

4 pass löpning

1 pass core

2 dagar vila

 

Inte helt nöjd egentligen, men med tanke på veckans förutsättningar så är det ändå rätt ok. Ser fram emot v.44 :)

 

... och Challenge in November!


Ending Challenge in October

Challenge in October

Löpning: 12 pass av 12 - katsching!

Yoga: 5 timmar istället för 4 - katsching!

Core: 6 pass av 8 avklarade - Oh, no!

 

Därmed klarade jag inte av Challenge in October helt fullt ut. Fick inte till coren riktigt! Känns inte helt kul, men jag är nöjd ändå. Löpningen är huvudsaken. En nackdel med denna utmaningen var för min del att det blev lite hattigt med olika träningsformer, jag tränar gärna olika men tror inte att jag kommer ha det som mål framöver, i alla fall inte i min månadsutmaning.


Running up that hill

Imorse var vi ute och sprang i slalombacken. Ett litet och tappert gäng varav en av oss var fyrbent såklart. Jag sprang på tills jag inte kunde ta ett steg till framåt, vände ner igen och upp igen. Gick ett par gånger gjorde jag också, det kändes mer i magen än under löpningen uppför. I fyrtiofem minuter sprang, flåsade och kämpade vi. Benen tog slut innan flåset.

Jag blev tömd på energi och nu ska här laddas upp igen.

Workout


Resting



Ikväll blir det för ovanlighetens skull en lugn kväll med överdrivet mycket tända ljus, under täcket fram något som bjuds på televisionen. Jag har inte en aning om vad som visas ikväll. Titta på teve är liksom inte min grej, förutom möjligtvis Idol och Cirkus Möller på fredagar. Men först en sväng med hunden.

Boosta med granatäpple



Idag köpte jag hem granatäpple för att ha till en sallad som ska ätas imorgon. Självklart var jag tvungen att googla denna nyttiga frukt, för att se hur nyttig den är. Och visst är det power i granatäpplet.


Förutom massor av olika b-vitaminer innehåller grantäpple även c-vitamin, folsyra, kalcium, kalium, järn, magnesium och zink. För att inte tala om olika antioxidanter. Tänk om man skulle köpa i alla fall ett granatäpple i veckan?

Quote of the day

Avundsjuka är att blunda för sina egna tillgångar.


Catch this day

Morgon och torsdag! Snart är det helg. Men först torsdag som sagt. Jag har en lång dag framför mig och vet inte om jag kommer att hinna träna något idag. Jag tror minsann att det blir en vilodag idag. Samla krut och energi för sista helgen i oktober.

Remember: Denna helg är 49 timmar lång! Inte bara 48. Så vad göra den extra timmen? Njuta lite extra? Träna? Mysa? Göra något vettigt? Sova?

Feeling good getting this day!


Short cut before rain

Jag bangade på milen. Det var inte för att jag kände att det var olovligt långt i eftermiddags utan för att jag var tvungen att vara tidseffektiv. Håller just nu på med en tenta och det tog längre tid än vad jag räknat med. Eller, jag slösurfade för mycket mellan varven. MEN jag gav mig ut ändå, tillsammans med hunden. Tidseffektiv som sagt. En kortis på 4 km. Alltid något.

 

2 pass kvar att springa denna vecka. Run me.


Rolemodel

Maria Akraka

Grym tjej med världens utstrålning.


Orange

Bland det bästa med vinterhalvåret är att det är högsäsong för apelsiner och andra citrusfrukter. Apelsiner är rika på fibrer, c-vitamin och järn - inte illa för den som vill hålla sig frisk :)

Heading for stronger core

Ett corepass ligger bakom mig. Rejält svid i magmusklerna och jag kommer att ha träningsvärk imorgon. Eller kommer och kommer, jag blir förvånad om jag inte har träningsvärk imorgon! Bröstmusklerna ligger illa till.

 

Jag var på vippen att skippa kvällens pass. Men jag gjorde det och nu återstår

 

2 corepass av 3


About health

- Ändra din dåliga ovana idag! Vad är det som hindrar dig från att ha drömkroppen? är det din motvilja till att träna, din dåliga diet, stress? Ta ett aktivt val och förändra problemet idag. Tänk inte – jag börjar mitt nya liv imorgon, då blir hela ditt liv ett stort uppskjutande. Börja idag, börja nu! - Michael George


Broccoliboost

Att äta broccoli är ett billigt sätt att boosta kroppen med antioxidanter, vitaminer och mineraler. Dessutom jättegod i soppa, som en del av måltiden, gratinerad eller rå i salladen. Mer broccoli till folket!

Plans for this day

Nu har jag bestämt mig. Ikväll blir det core. Kill my core.

Än är det ännu 3 pass core och 3 pass löpning som återstår innan jag genomfört min utmaning för denna månad. Eventuellt tänker jag ta milen imorgon för att se om jag kan pressa tiden lite ytterligare innan jag registrerar mitt resultat i Funbeats tävling Vinterutmaningen Oktober. Sub58? I hope so!


About health

Ät vad du är sugen på, lyssna på din kropp. Den vet vad du behöver.


Quote of the day

Sing like no ones listening.

Love like you've never been hurt before.

Dance like nobody is watching.

Live like it's heaven on earth.


Shopping - tips- hälsa

Just nu på Bodystore & Gymgrossisten så säljer de C-brus för endast 10:-/röret. Ett fynd tycker jag i tider då många är förkylda. Perfekt med ett glas till frukosten :)



About Challenge in October

En vecka kvar på oktober - efter dagens springtur har jag 3 pass i löpning kvar att genomföra innan månadsskiftet. Jag har också 3 pass core kvar. Ännu har jag inte planerat mitt upplägg för veckan helt och hållet - inte mer än att jag ska klara av min utmaning i alla fall! Eventuellt blir det core i eftermiddag. Eventuellt träning imorgon. Definitivt träning på onsdag. Sedan har jag inte kommit så mycket längre i min planering. We'll see.

Premiärträning v. 43

Denna vecka fick invigas med drygt 45 minuter löpning. Runt lilla sjön som finns här i närheten. Vi sprang på en grusväg hemåt, runt bruket istället för över bruket. Helt vindstilla och solsken. Lite halt var det dock på asfalten så vi tog det bitvis lugnt. Mitt fyrbenta sällskap tog sig också friheten att rulla runt bland frostbitna löv, vilken också sinkade oss lite. Men det får sällskapet vara värt.

C'mon!


Veckans träning v. 42

Måndag: Löpning 45 min

Tisdag: Yoga 35 min + core 35 min

Onsdag: Löpning 30 min

Torsdag: VILA

Fredag: Core 20 min + powerwalk 40 min

Lördag: Powerwalk 30 min + yoga 40 min

Söndag: TÄVLING - löpning 27 min




Jag är nöjd med veckans träning. Jag har känt mig hyffsat pigg & stark, och det är ju känslan som gör det!

Million dollar baby


En film som funnits i vår filmsamling i flera år - men jag såg den inte förrän igår. Million dollar baby - verkligen en inspiration till att kämpa för sin mål och att skatta sig lycklig för vad kroppen är kapabel till att göra. Att vara glad för att man har ben och/eller armar som bär. Filmtips för de som inte sett den.

And so be it

Och hur gick det då?

 

5,4 km på 27:20 resulterade i en förstaplats och därmed ett pris! En fin liten soppslev. Sambon kom också han först i sin klass, så nu är hushållet två soppslevar rikare.

 

Under loppet tog jag rygg på tre stycken. Jag knäckte dem alla i uppförsbackarna. En snubbe kom dessutom fram och sa att jag sprang bra & att han blev helt knäckt när jag sprang om honom i backen. Den bedriften är jag nog mest nöjd med av allt!

 

Njut av söndagen & samla energi till v 43.

 

:)

 

Och tack för kommentarer, det peppar oavsett vad det gäller egentligen :)


Competition

Idag:

TÄVLING/LOPP - 5,4 km.

Heja mej!


About health

 

 

"Hälsa för mig är att vara vän med sin egen kropp. Att inte hålla på och bråka med den för att man kanske har lite extra kött på låren utan att vara vän med den. Sedan tror jag också det är otroligt viktigt att göra medvetna val, både för sin egen del och för sin kropp." - Jennie Widegren


Juicy

Det sägs att rödbetsjuicie kan öka syreupptagningen och därmed öka prestationsförmågan - någon som provat & märkt skillnad?


What's up with Challenge in October?

För varje månad har jag specifika mål att uppfylla i träningsväg. Tanken är att jag ska få lite av en utmaning att bita i, för motivation och inspiration. Det är ju grymt kul när man lyckas att uppfylla ett mål.

Challenge in October såg ut som så:


Yoga 4 timmar - detta mål är avklarat! Hittills har jag yogat i snart 5 timmar, och det är fortfarande en vecka kvar innan oktober '10 byts om i november.


Core 8 pass - hittills har jag tränat core 5 gånger, det vill säga 3 pass kvar innan uppfyllt mål. Core får det bli idag!


Löpning 12 pass - 7 pass är avklarade. 5 pass återstår, fördelat på 10 dagar. Detta ska ju gå!


Fokus för resten av oktober kommer att ligga på core och löpning. Heja mig! Det känns inte lätt som en plätt, men det ska det väl inte heller göra?

Beat it

Inte den roligaste musikvideon kanske, men låten får tala för sig själv. Beat it.


Quote of the day

Det finns många sätt att bli dålig på, men bara ett sätt att bli bra: TRÄNING


Quote of the day

Do not spoil what you have by desiring what you haven't.

Remember that what you now have was once among the things you only hoped for.


You better be devoted just like me

Jag har precis ätit dagens andra mål av thaimat. Mycket gott. Dessutom innan middagen så gav jag mig ut på en springtur. Jag höll mig till min plan, och bara det känns härligt!

Jag fick för mig att sträckan skulle vara omkring 6-7 km men den måste varit mycket kortare, kanske 5. Om det det inte är så att jag plötsligt har blivit snabb? Tänk om det vore så!

Nej, här krävs många fler löpta minuter och kilometer innan jag kommer 7 km ett par minuter under halvtimmen. Inspiration till att springa fler minuter finnes bland annat i Runners. Dessutom passade månadens nummer in på mig och min fyrbente kompanjon.



Come on, get it on

Onsdag och lillördag. Veckorna går så sjukt fort. Idag kommer jag hem ganska skapligt (dvs inte vid sextiden) och planerar att ta mig ut på en springtur så fort jag kommit hem.
Förresten ska jag tävla på söndag, springa ett lopp på 5,4 km. Jag har för mig att loppet är rätt så familjärt och poppis så jag bör ju bara inte komma sist! Femte tävlingen i mitt liv, om jag minns rätt.
Hur långt jag ska springa i eftermiddag återstår dock att se.

Happy day :)


Core [heart] yoga

Kvällens träning bjöd på core, via youtube. Kul med variation tänkte jag, och det är det ju. MEN mitt egenkomponerade pass är sjutton så mycket mer ansträngande. Så hädan efter: mitt pass it is!
Sedan blev det hatha yoga med inriktning mot god sömn. Och nog blev jag trött. Jag kommer sova gott i natt.

Sleep tight.


Ös järnet!




En riktig pepplåt att ösa järnet till. Kör hårt!

:)


Go (run) get it

46 minuter löpning - katsching!


Hello, v. 42!

En ny vecka, med nya krafter och nya tag. Krafterna har dock inte riktigt infunnit sig än, men de är på god väg. Jag har träningsvärk med, i ryggen efter core och poweryoga igår.

Min planering idag är att få till lite löpning. Om jag har tur att komma hem vid tre så hinner och orkar jag med ett pass innan middagen. Främst får jag lite dagsljus  också. Och frisk luft. Och bara ha det så fantastiskt skönt. Bara tanken är uppfriskande.


Veckans träning v. 41

Måndag: Löpning 35 min
Tisdag: Core 40 min +  Yoga 40 min
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Ständigt strosade i Gbg
Lördag: Vila
Söndag: Core 35 min + Yoga 40 min


Totalt:
1 pass löpning
2 pass core
2 pass yoga



Det är ingen hemlighet att jag inte är helt nöjd med min träning denna vecka. Främst kanske därför att det blivit väldigt lite springa i veckan. Men snart är det en ny vecka, dessutom ett lopp jag planerar att springa den 24:e. Heja min ben vecka 42! :)

Not as planed, at all

Denna träningsvecka har inte alls gått som planerat. Ständigt har det varit något som har pockat på, så tyvärr har jag fått prioritera bort träningen. Men jag har fått sakna den i veckan, med besked.

Det är inte så att jag känner någon press, att jag måste träna, jag vill snarare än måste. Det är också viktigt att se skillnaden i det, att veta vad syftet är till att man tränar. Är det för mig och min hälsa eller är det för att andra ska uppskatta mig mer? En funderare som tåls att tänkas på både en och två gånger.

Nu ska denna härliga söndagskväll bjuda på core och yoga.

Live to learn, learn to live

Antijantelagen

Du ska tro att du är enastående.

Du är värd långt mer än du tror.

Du kan lära dig allt.

Du är bättre än många andra.

Du vet mycket mer än många andra.

Du har mycket att vara stolt över.

Du duger till allt.

Du skall le och skratta.

Du har någon som bryr sig om dig.

Du har kunskaper att lära ut.


Jag vill!

Dagen har varit fullspäckad - idag igen av "högprioritetsgrejer". Därmed ingen träning. Men jag vill, jag vill, jag vill... imorgon blir det inte heller av, men visserligen blir det en hel del promenad! Det är storstaden på västkusten som hägrar.

Upp till kamp mot latmasken

Tips på hur du vinner kriget mot latmasken

Är det inte lite för kallt?
Se till att alltid ha smarta och rena träningskläder hemma. Om du klär dig efter vädret klarar du åtskilliga minusgrader.

Äsch, träningen kan jag ta imorgon!
Visst, men du kan lika gärna göra det idag. Annars MÅSTE du göra det imorgon.

Jag har fortfarande träningsvärk från rundan i förrgår!
Ta det lugnt. Ge dig ut på en promenad i stället, så kan du alltid ta några löpsteg när andan faller på.

Jag har en tid att passa och hinner inte!
Om du inte hinner köra det tänkta
entimmespasset, kör en halvtimme, med lite tuffare intensitet i stället.

Jag orkar inte, är helt slutkörd efter jobbet!
Om du inte har ett väldigt fysiskt jobb, kan en löprunda vara precis vad du behöver. Den får dig att sova bättre och ger dig mer energi inför nästa arbetsdag.

Jag ska bara…
Tänk inte så mycket. Bara byt om genast när du kommer hem och ge dig ut. Innan du hinner komma på en massa ursäkter.

 

Tips från Intersport.


High of motivation

Igår var varje motionsform ur sikte, kändes det som i alla fall. Endast ett par korta promenader och klippning av gräsmattan bjöd på (pytte)lite motion. Planeringen var egentligen att jag skulle springa igår, jag kom hem skapligt men livet kom emellan. Det är mycket som händer nu, som tyvärr måste prioriteras. Annars är jag inte den som brukar prioritera bort träningen, men ibland behöver annat gå före. Vare sig man  vill eller inte.

Nu känner jag mig dock tokmotiverad till "att ta tag i mitt liv", även om jag inte knappast har tappat det egentligen. Jag är togmotiverad till att känna mig stark, lätt, smidig och hälsosam. Känslor leder snabbare till handling.

Mandel- & banansmoothie

Efter kvällens träning gjorde jag i ordning en smoothie, som visade sig vara väldigt krämig och god. Om man gillar vanilj och banan det vill säga.


För två stora glas behövs:

 

75 g mandel, helst skållad

1 banan

0,5 tsk vaniljextrakt

3 dl mjölk

 

Mixa mandeln till "mjöl" i en matberedare.

Tillsätt banan, vaniljextrakt och mjölk. Mixa

till en slät dryck. Ju längre det mixas desto

krämigare blir det.

 

Helt perfekt såhär på kvällen!

 


Perfect ending

Igår började dagen med en kanonstart och idag vill jag inte vara sämre. Det blev inte alls samma kanonstart men det kommer att bli en perfekt avslutning. Här ska rygg, bål och rumpa få jobba innan kvällsyogan. Inte helt illa! Det är mitt corepass som det bjuds på denna kväll.

Let's go!


Kanonstart i dubbel bemärkelse

Strax innan nio imorse tog jag och hunden spåret här utanför. Vi sprang båda två i en himla fart mestadels, men några hinder längs med vägen bidrog till en dålig tid ändå. Men vi var starka båda två (så länge vi sprang i alla fall!).

En lyxigt bra start på en ny vecka!


Dessutom var det första morgonen med minusgrader, frosten låg vit överallt och solen sken på blå himmel. Helt underbart!

Am I getting there?

Så hur går det med challenge in October?

 

Löpning: 4 pass av 12 avklarade

Yoga: 2,5 timme av 4 avklarade

Core: 2 pass av 8 avklarade

 

10 dagar av 31 passerade - I am getting there!


Veckans träning v. 40

Måndag - Powerwalk 40 min + Powerwalk 30 min
Tisdag - Powerwalk ca 70 min + Core 20 min
Onsdag - Löpning ca 60 min
Torsdag - VILA
Fredag - Core ca 40 min
Lördag - Powerwalk 30 min + Yoga ca 40 min + Löpning ca 45 min
Söndag - Löpning 20 min + Yoga ca 40 min


Totalt:
3 pass powerwalk
3 pass löpning
2 pass core
2 pass yoga


1 dag vila


Spontant tycker jag att det ser ut som att jag är mer aktiv än vad jag tycker att jag är. Kanske för att de flesta av passen är relativt korta? Sedan är det väldig skillnad på intensitet mellan passen. Men nöjd är jag med min träningsvecka, jag har minsann träningsvärk sedan corepasset i fredags! Yogan idag (söndag) var dessutom med fokus på bålen, så skippade det planerade corepasset idag.


Nu middag & sedan hushålls- och pluggnytta. Snart en ny vecka med nya möjligheter!

Loca


I slalombacken

Idag bjöds det på höstpremiär i slalombacken. Dock fanns det inte någon snö och liftarna var inte igång - vilket bidrog till att jag, tillsammans med både hund och sambo, var tvungna att springa både upp och nerför. Ett kort och intensivt pass. Pulsen i topp. Och vi sprang på upp- och nerför i ca 20 minuter. I direkt anslutning till passet kånkandes det dessutom ved i ca en timme, inget uttalad träning så där egentligen, men attans vad hungrig jag blev efteråt!

Dessutom är dagen ännu långt ifrån slut och den kommer att bjuda på mer nytta!

Autumn sun

Jag och hunden tog mina löparskor på en sväng runt Fågelsjön, ca 7,5 km på drygt 40 minuter. Det är ändå en rätt bra tid för att vara oss, i alla fall när vi springer tillsammans. Men hunden var pepp och skulle prompt galoppera i varje nedförsbacke.

Det är ett tag sedan jag sprang med honom och han tycks ha saknat det! Vi hade riktigt kul och solen sken. Helt perfekt höstväder. Återigen, hösten är min tid. Behagliga temperaturer och vackra färger - i alla fall än så länge.


Njut, njut njut!






About health

Njut av livet!


I've been running in circels


Superstart på dagen



Idag har jag fått en kanonstart på dagen. Upp tidigt och sedan en halvtimmes powerwalk runt samhället i gryningen, följt av ca 40 minuters yoga. Nu är jag laddad med energi och redo att ta tag i dagens göranden.

Helgplaner i höstmörkret

Helgens mål är följande:


Två löppass (lör+sön)
Två yogapass (hatha yoga) (lör+sön)
Ett corepass (sön)


Som sagt, jag är pepp. Pepp som sjutton! Jag kommer att vara supernöjd med min vecka om jag fullbordar denna plan, eller snarare när jag fullföljer den ;-)




Heja! Heja!

I don't look back

Jag väljer att se framåt - det vill säga jag går vidare och struntar i att de senaste dagarna inte har blivit så som jag planerade. Nu planerar jag framåt.

Fredagkväll & resten av helgen kommer att bli grym! Jag tänker definitivt ha träningsvärk på Måndag. Det kan jag lova! Fanken alltså, vad pepp jag är!!


Nu är det dock dags att ta tag i kvällen matlagning - laxlasagne tror jag bestämt att det ska bli. Hoppas på en god sådan :)

Go get this day

En ny dag och nya tag. Igår blev det varken yoga eller core. Livet kom i mellan som det kan göra ibland och vi blev tvugna till att styra upp diverse. Sedan fick vi storfrämmande och vi blev av med ytterligare lite fika sedan helgen. Att livet kom i mellan är en förklaring till varför jag inte tränade som jag planerat, inte en ursäkt :)


Och påtal om fika. Det känns som om jag har fikat konstant senaste veckan. Jag tror mandelkubbar, american fudge, mazariner och havremuffins står mig upp i halsen - så idag är det denna fröken som inte äter något onyttigt!


Förutom att hålla mig på den nyttiga banan tänker jag träna båda yoga och core idag.

Oh, yes!

Quote of the day

Keep your dreams alive. Understand to achieve anything requires faith and belief in yourself, vision, hard work, determination and dedication. Remember all things are possible for those who believe.


Running challenge in October

Att anmäla sig till en tävling är ett sätt att hålla motivationen uppe. Jag tävlade mitt första riktiga lopp under sommaren '10. En häftig känsla - nu är jag anmäld till ytterligare en tävling. Jag ska springa 10k någon gång under oktober. Är du medlem på Funbeat så anmäl dig du också! Tävlingen kan genomföras närhelst du vill och varhelst du vill - enda kravet är att du tar milen!

Nu har jag nyligen sprungit milen, men vad sjutton kanske kan jag pressa tiderna lite mer! :) Jag tänker registrera den gången med snabbast tid. Men självklart tar jag hänsyn till tävlingsreglerna i övrigt, springa samma runda i varje vinterutmaning.

Indestructible

Dagens löpning är avverkad - och jag kände mig stark genom hela passet. Nästan. 10 km på under 59 minuter och en snittfart på 5:53 min/km. Vid ca 8 km hade jag en liten svacka och ville gärna gå, men nej. Jag bet ihop och intalade mig att jag blir starkare efter jag återhämtat mig om jag kämpar på. Att det blir lättare nästa gång.

Mitt mål var att ta mig runt under timmen, och så blev det! Därmed är känner jag mig väldigt nöjd!

En dag i energins tecken

Idag har jag stora planer! Bortsett från att jag bestämt mig för att plugga järnet idag så ska jag även träna järnet! No mercy!

Vad jag planerat för idag är en springtur innan lunch. Beger mig ut om ca en timme, milsrundan on my own. Vädret är så grått och trist idag så jag tänkte att om jag låter världen veta att jag ska ge mig ut och springa så "måste" jag göra det sen :)


Fler storslagna planer för dagen är att ge bålen min en omgång. Jag fick ingen träningsvärk av passet igår, så hej och hå - imorgon ska jag ha träningsvärk!


Min träningsdag planerar jag att avsluta med ett avslappnande yogapass.


Med andra ord: Idag tänker jag genomföra tre träningspass, i olika former och olika intensitet. För en del låter det inte alls mycket, för andra kan det säkert låta som massor. Men som sagt, det kommer inte vara någon högintensiv träning rakt igenom. Ikväll kommer jag må som en trött prinsessa och imorgon planeras träningsvärk!




Vitaminkicka

Pressa en ananas och två apelsiner i en råsaftscentrifug & mixa sedan med en banan och en mango. Och vips! En supergod och vitaminbomad juice!

Core-killer

Jag skrev aldrig ut mitt egenhändiga core-pass tidigare idag. Men inte hindrade det mig från att låta bli att testa det ändå. Och nog sjutton var jag optimistisk vad gäller min styrka! Trodde att passet skulle vara något av en piece of cake, men nej. Dock fullföljde jag inte hela, körde endast ett set av varje övning. Jag har planerat för tre set, det tänker jag göra fortsättningsvis.


Mitt corepass!

 

Crunch: 3 x 15

Crunch - roterad: 3 x 10/sida

Fällkniv: 3 x 10

Plankan: 3 x max

Skålen: 3 x 10/sida

Taksparkar: 3 x 15

Bordet: 3 x 10

Höftlyft: 3 x 10

Hunden: 3 x 15/sida

Ryggresning - liggande: 3 x 15

Superman: 3 x 10

Draken: 1 x 10/ben



Det är alldeles för länge sedan, egentligen, som jag styrketränade något överhuvudtaget - och ja, jag tror jag kommer har träningsvärk efter bara ett set i varje övning! Denna "fusk"-omgång tog passet ca 20 min, fullföljer jag det tar det kanske ca 50 min skulle jag tro.

Carpe diem

Idag är det en ny dag. Alldeles snart ska jag skriva ut mitt träningsprogram som jag snickarade ihop igår. Jag satsar på att köra det ikväll, efter powerwalk hemåt i mina nya skor som jag fyndade igår.

Go and get this day!

Skräddarsytt träningsprogram

Nu är vi fyra dagar in i oktober och under oktober ska jag ta mig igenom 10 corepass. Med andra ord är det hög tid att snickra ihop ett sådant. Övningar & inspiration finns att hitta på Din Träning för den som vill skapa sitt eget pass med övningar eller för all del träna efter någon annans upplägg!

Tea time

» Alla typer av te är bra för hälsan eftersom teplantans blad är fulla av antioxidanter som skyddar kroppens celler.

» Grönt te sägs kunna öka förbränningen samtidigt som det också verkar avslappnande, lugnande och stärker koncentrationen tack vare att den innehåller aminosyran theamin. Grönt te innehåller också stora mängder nyttiga antioxidanter och även lite vitaminer och mineraler. Tros också kunna föreygga sjukdomar och påverka livslängden positivt.

» Svart te tros minska risken för hjärtinfarkt. Svart te tros också ha positiva effekter på den mentala förmågan och det är uppiggande. Kan försämra upptaget av järn om man dricker det direkt efter en måltid. Svart te kan också vara vätskedrivande, men då ska man dricka väldigt stora mängder.

» Vitt te är ett nyttigt och lyxigt te. Innehåller mer antioxidanter och andra näringsämnen än grönt te. Det har en mycket mild smak.

» Oolong te har ofta en blommig smak och är som en blandning av svart och grönt te. Innehåller polyfenol som sägs ha en positiv effekt på hälsan och huden.

» Örtte är som det låter gjort på örter och kan bland annat delas in i kamomill, lavendel, rooibos, johannesört och rölleka.

» Rooiboste brukar även kallas rött te och sägs kunna lindra mot besvär som allergier, astma, kolik, hösnuva och eksem. Teet har en mild fruktig smak. Innehåller inte lika mycket antioxidanter som vanligt te. Innehåller inte heller något uppiggande koffein, och är därför passande på kvällen och för de med sömnsvårigheter.

» Fruktte är som det låter gjort på frukter.

» De flesta tesorter kan också bli smaksatta med olika blandningar av frukt, kryddor och bär för goda aromer. Populära smaker är till exempel mango, jordgubbar med grädde, hjortron och äpple, äpple och kanel.


Veckans träning v. 39

Måndag - VILA


Tisdag - Löpning 15 min. Powerwalk 60 min. Hatha yoga 45 min.


Onsdag - Löpning/powerwalk 75 minuter.


Torsdag - Cykling t/r till tåget 50 min.


Fredag - Powerwalk 40 minuter.


Lördag - VILA


Söndag - TÄVLING i löpning. Yoga 25 min.
Totalt:
3 pass löpning - veckomål avklarat!
Powerwalk 2 pass
Vardagsmotion/cykling 1 pass
Yoga 2 pass - veckomål avklarat!


TÄVLING

Idag har jag firat mig själv med en tävling. 3,9 km löpning på gräs och i kuperad terräng. Det blev skitjobbigt rent ut sagt. Ett pressa-på-pass i veckan är nog vad jag behöver. Jag hade tänkt ta mig sub20 men det blev inte så, det blev 22 minuter lite drygt. Jag blev i alla fall inte varvad av sambons värsta konkurrent - det var bra. Jag var ensam startande i min klass - vann därmed alltså fast det kändes segt i kroppen. Uppladdningen, även om det bara var 3,9 km, var inte den bästa. Ett mål mat och sedan endast fikabröd igår - inte bra. Särskilt inte dagen före tävling skulle jag tro. Eller nej, byt aldrig ut mat mot fikabröd.
Jag kom dessutom på tredjeplats i årets totala sammanställning på kretstävlingarna - jag vann en hårtork! Nästa år ska jag tamejtusan utmana första- och andra pristagarna rejält. Så det så.

Rolemodel


About health

Ät gärna kladdkaka när du vill, men förstå varför och håll en bra kost i övrigt.


Reaching for my goals

För att jag ska uppfylla mitt veckomål ska jag genomföra ett löppass samt ett yogapass innan helgen är slut. Löpningen blir av i morgon - jag ska tävla! Det blir min fjärde löptävling någonsin i mitt liv. Jag sprang mitt första lopp i maj, ett kretslopp och i morgon är går det sista kretsloppet av stapeln för säsongen.

Sedan återstår ju ett yogapass. Jag har starka misstankar om att jag innan denna dag är slut så kommer jag antagligen att ha en yogamatta i mina ägor. Då blir det givetvis att inviga den. Kanske blir det kvällsyoga efter gästerna åkt eller så blir det yoga av i morgon.


Jag tänker i alla fall nå mitt veckomål.

Feel good about yourself III

Tandtråd för livet

Nya studier har visat att personer som är flitiga användare av tandtråd lever längre. Tandtråden gör rent och skyddar mot tandköttsinflammation, som i sin tur kan orsaka hjärtsjukdom och stroke.

Hoppa över tv- middagen

En amerikansk studie visar att tv:n lurar oss att äta mer. När vi koncentrerar oss på rutan i stället för på maten, hur den smakar och ser ut, missar hjärnan när vi känner oss nöjda. Då överäter vi. Så njut av den maten – utan tv.

 

Passande kläder

Tajta kläder som sitter åt och gör dig obekväm är ingen hit. Byt ut kläderna som satt bättre förr mot nya, som smickrar dina former. Du kommer att gå, röra dig och känna dig vackrare.

 

Gör rätt val

Gör ett grönt val genom att välja ekologiskt. Det är ett enkelt, relativt billigt och ett sätt att spara på jordens energi. Samtidigt besparas naturen, människorna som producerar varorna och din egen kropp kilovis med kemikalier.

 

Ge dig själv komplimanger

Våra hjärnor är programmerade att slå ifrån sig komplimanger och beröm, som skydd mot självgodhet. Ändra på det och lär dig istället att ta emot kärlek och uppskattning.


RSS 2.0